Απόλυτη στήριξη Σαμαρά στο Βενιζέλο για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία που έχουν κλείσει…

Απόλυτη στήριξη και κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο παρέχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου .

Ο κ. Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα  ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας.Παρόλα αυτά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επί της ουσίας έχουν κλείσει.

Αναλυτικά η δήλωση στήριξης στο Βενιζέλο:

«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και
Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας.

Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο
Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση- υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση το νόμο του 2010. Στόχος μας είναι η διάσωση των ναυπηγείων και η ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, που με βάση το νόμο αυτό έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου.

Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δύσκολη. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργείων που ακολουθούν την ενιαία αυτή γραμμή, θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα χάριν της εθνικής ναυπηγικής υποδομής, των εργαζομένων και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Επισημαίνουμε στον κ. Τσίπρα πως αυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου».

peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Άκαρπη ήταν η δεύτερη συνάντηση μέσα στο 2013 μεταξύ του Συνδέσμου επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών σωματείων ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται μείωση μισθού πόσο μάλλον το 10% που είχαν προτείνει στην προηγούμενη συνάντηση οι ακτοπλόοι.

Το μόνο που αποδέχθηκαν σε πρώτη φάση είναι να συσταθούν δύο επιτροπές μία από κάθε πλευρά για να συζητήσουν το επίδομα που παίρνουν οι ναυτικοί όταν τα πλοία πραγματοποιούν εξπρές δρομολόγια ή εκτελούν δρομολόγια σε άγονες γραμμές. που εργάζονται σε πλοία που κάνουν άγονες γραμμές. Και τα οποία πολλές φορές φθάνουν το ύψος ενός μισθού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης ζήτησε προθεσμία ώστε να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου.

Στον μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένει ο καθορισμός συνάντησης της ΠΝΟ με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΝΟ δεν αποδέχεται πρόταση της ΕΕΕ για νέα ΣΣΕ από την οποία θα εξαιρεθούν τα κατώτερα πληρώματα.

 Βάσει του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, οι εταιρείες της ποντοπόρου ναυτιλίας έχουν το δικαίωμα να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις για την πρόσληψη κατώτερων πληρωμάτων εφόσον δεν υπάρχει σε ισχύ ΣΣΕ.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα