Σε θέση μάχης οι ναυτεργάτες

Η συζήτηση μέσα και έξω από τα καράβια με τον κάθε ναυτεργάτη, με καθημερινές εξορμήσεις και συσκέψεις στα μηχανοστάσια και τις κουβέρτες των καραβιών, στα στέκια των ανέργων, αναδείχτηκε ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε χτες το πρωί στην ΠΕΜΕΝ, ώστε η πανεργατική απεργία στις 6 του Νοέμβρη να αποτελέσει και για τον κλάδο των ναυτεργατών, το «προανάκρουσμα» – όπως ειπώθηκε εισηγητικά – για ακόμα πιο δυναμικούς, αποφασιστικούς αγώνες που θα έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Η σύσκεψη έγινε από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ. Για την περιφρούρηση της απεργίας στις 6 Νοέμβρη τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Αμέσως μετά έγινε παρέμβαση στο ΓΕΝΕ, όπου οι ναυτεργάτες απαίτησαν να γίνουν έλεγχοι για την τήρηση των οργανικών συνθέσεων και των ΣΣΕ σε όλα τα πλοία.

Ακολούθησε παρέμβαση στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου είχε καθοριστεί δίκη με κατηγορούμενους τα προεδρεία της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, επειδή τα δύο σωματεία περιφρούρησαν την απεργία που είχαν κηρύξει στις 17 Δεκέμβρη του 2009 και είχε κριθεί από τα δικαστήρια παράνομη. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Απρίλη του 2014.

rizospastis.gr

Διαβάστε ακόμα