Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των εμπορικών πλοίων στην Άνδρο

Καθηλωμένα ανοιχτά της Κέας βρίσκονται τα δύο εμπορικά πλοία «Katherine» και «BaruSatu» τα οποία συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο στενό του Κάβο Ντόρο κοντά στην Άνδρο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των ναυτικών στέφθηκε με επιτυχία με τη συνδρομή σκαφών του Λιμενικού, ρυμουλκών και άλλων πλεούμενων που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος.

Τα πλοία παραμένουν κολλημένα και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, η υποβολή σχεδίων ρυμούλκησης από την περιοχή.

Αναμένεται η υποβολή επίσης σχεδίων των λεγομένων ’’ναυαγιαίρεσης’’ σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επίσης η τελική ρυμούλκηση σε Πειραιά ή Σύρο, θα εξαρτηθεί μετά την εξέταση και κατάληξη των προαναφερόμενων σχεδίων, εκτιμώντας την όλη κατάσταση τώρα, καθώς και την εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ενίσχυση τους, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της όλης επιχείρησης.

Ωστόσο, η μεταφορά των πλοίων στον Πειραιά θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολη υπόθεση, καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρή, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να αποκολληθούν και την προσπάθεια των σωστικών μέσων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε σχετικά βίντεο ντοκουμέντα τα οποία τράβηξε ο Δημήτρης Πέτσας


Το σημείο επαφής των δυο πλοίων:


Πλάνα το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου:

Λίγο μετά τη σύγκρουση:

Τα πλοία ενωμένα:

Εγκατάλειψη πλοίου:

androssimera.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα