Έλληνας μεγαλοεφοπλιστής στοχοποιείται από τις ΗΠΑ για ”λαθρεμπόριο πετρελαίου” με το Ιράν

Για επιχειρηματικές κινήσεις που παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις και τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην διακίνηση του ιρανικού πετρελαίου κατηγορεί τον εφοπλιστή και Βίκτωρα Ρέστη η μη κυβερνητική οργάνωση United Against Nuclear Iran με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος του από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΜΚΟ UANI έχει ήδη σταλεί επιστολή της προς τον Ρέστη στις οποίες του παρουσιάζονται αποδείξεις για «σημαντική και δυνητικά επικερδή» σχέση ανάμεσα στην FBB, της οποίας είναι πρόεδρος, τον επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή και το υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν. Σημειώνεται ότι πλέον η FBB τέθηκε υπό τον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας, λόγω αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων ανακεφαλαιοποίησής της.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, τα έγγραφα της UANI αναφέρουν πως ο κ. Ρέστης και ο κ. Καμπής συνεργάζονται με εκπροσώπους του καθεστώτος ώστε να δημιουργήσουν «πύλη» του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα επενδύσεις των ιρανικών αρχών στην FΒΒ οι οποίες ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια.

Στην επιστολή της UANI προς τον κ. Ρέστη εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τις σχέσεις του με τον κ. Καμπή, για τον οποίο η World Street Journal υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ λόγω παραβίασης του ιρανικού εμπάργκο.

Να σημειώσουμε ότι ο Β.Ρέστης, κατέχει σημαντικό ποσοστό των μετοχών του ΔΟΛ, αλλά και του “Πρώτου Θέματος”, όπως και αρκετών άλλων ελληνικών ΜΜΕ.

Είναι εξαιρετικά δραστήριος, με μεγάλο στόλο πλοίων και … εβραίος. Ασπάστηκε μάλιστα τον εβραϊσμό σε μεγάλη ηλικία. Τώρα, πως συμβαδίζει ένας εβραίος να συνεργάζεται με το Ιράν, αυτό απλά μένει να το αποδείξει η UANI.

Να σημειώσουμε ότι συχνά-πυκνά τέτοιες οργανώσεις χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες για να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

Σε τελική ανάλυση είναι κοινό μυστικό ότι τάνκερ με ιρανικό πετρέλαιο “σουλατσάρουν” στο Αιγαίο. Αυτοκρατορίες έχουν κτιστεί επάνω στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Από την εποχή του αποκλεισμού της Ροδεσίας, μέχρι σήμερα.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα