ΓΕΝ: Δεν απειλείται η ασφάλεια των υποβρυχίων

Δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των υποβρυχίων το πρόβλημα σε δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διευκρινίζει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για τα Ναυπηγεία.

«Η πλωτή δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έχει εμφανίσει πρόβλημα ανήκει στο εμπορικό τμήμα των ΕΝΑΕ, δεν σχετίζεται με το τμήμα των εγκαταστάσεων όπου ελλιμενίζονται τα υποβρύχια και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται η ασφάλεια αυτών», αναφέρει το ΓΕΝ σε ανακοίνωσή του.

Η Λιμενική αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε το Σάββατο το βράδυ ότι η Πλωτή Δεξαμενή ΙΙΙ των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά έχει πάρει κλίση.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω εγκατάσταση διαπιστώνοντας ότι στην πλωτή δεξαμενή έχει γίνει εισροή υδάτων από τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να έχει ημιβυθιστεί με κλίση περίπου 25ο προς τα δεξιά.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ-Ν/Γ «ΑΙΓΙΣ Ι» ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, το οποίο ξεκίνησε διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος περιμετρικά της πλωτής δεξαμενής προς αποφυγή ρύπανσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, αποκλείστηκαν οι παρακείμενοι χώροι λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας από ξηρά και από θάλασσα.

enet.gr

Διαβάστε ακόμα