Χιλιάδες νεκρά ψάρια δίπλα στο βιολογικό Σταθμό Μεσολογγίου

Επί δύο εβδομάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίζονται στην τάφρο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το βιολογικό Σταθμό Μεσολογγίου, στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τo Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.

Η τάφρος αυτή καταλήγει μέσα στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας – συνεπώς πρόκειται για σοβαρή απειλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και το πολύτιμο οικοσύστημα που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Μεσολογγίου.

Πρώτη φορά διαπιστώσαμε το πρόβλημα στις 12 Ιανουαρίου και ενημερώσαμε το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού πάρκου Μεσολογγίου. Το πρόβλημα εξακολουθούσε και στις 21 Ιανουαρίου.

Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν και είχαν αποδοθεί είτε σε αστοχίες στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ή σε απόβλητα ελαιοτριβείων – η δεύτερη εκδοχή δεν φαίνεται να ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Αναμένουμε από Περιφέρεια και Δήμο άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος διότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μέσα σχεδόν στην πόλη του Μεσολογγίου, δίπλα στο βιολογικό, δίπλα στο δρόμο που οδηγεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μέσα σε προστατευόμενη περιοχή διεθνούς σημασίας.

Κώστας Παπακωνσταντίνου
Περιφ. Σύμβουλος – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας
aixmi-news.gr

Διαβάστε ακόμα