Συνδικαλιστική παρέμβαση στην ΣΕΠ

Συνδικαλιστική παρέμβαση πραγματοποιούν στις 6.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αντιπροσωπεία των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας(ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Σκοπός της παρέμβασης του κλιμακίου των συνδικαλιστών είναι να συναντηθούν με τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο χώρο, να συζητήσουν για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Εξάλλου στις 10.30 σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με βασικό θέμα συζήτησης την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίση του ΟΛΠ απο την κυβέρνηση αλλά και τον “φιλικό διακανονισμό” που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco για την επέκταση των Κινέζων στο δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ.

Γύρω στις 12 η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου πιθανότατα θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του κόμματος και θα συζητήσουν τα ίδια θέματα.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο των επαφών των εργαζομένων στα λιμάνια, με τα κόμματα, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει απο τον Σεπτέμβριο.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα