Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με το ιστιοφόρο

Λόγω εισροής υδάτων, εξαιτίας τρύπας που άνοιξε η άγκυρα, βυθίστηκε τελικά το ακυβέρνητο ιστιοφόρο νοτιοδυτικά της Κύθνου, κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης του, προς το Λαύριο.

Στο ιστιοφόρο, επέβαινε μια γυναίκα με τα τρία παιδιά της, οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου. Είχε μείνει ακυβέρνητο, από το πρωί, εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν στη θαλλάσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου, όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ.

Στην ίδια περιοχή αγνοείτο και ο σύζυγός της, ο οποίος επέβαινε σε βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου σκάφους, σε διαφορετική απόσταση από το ιστιοφόρο. Εντοπίστηκε και αυτός σώος μετά απο έρευνες και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο super puma στην Ελευσίνα και από εκεί για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας συμμετείχε ένα ελικόπτερο super puma, δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τρύπα στο ιστιοφόρο σκάφος άνοιξε, όταν η άγκυρα που προσπάθησε ο σύζυγος να τη σηκώσει, πιάστηκε σε κάποιο σημείο του σκάφους. Στην προσπάθειά του να την απεγκλωβίσει δεν τα κατάφερε και τότε μπήκε στη βοηθητική λέμβο αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε από τα κύματα, με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να μείνει ακυβέρνητο.

AMΠE

Διαβάστε ακόμα