Μ.Βαρβιτσιώτης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε από την ΠΝΟ τις προτάσεις που έχει για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διατηρηθεί η βάση του γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου και να υπάρξει συμπόρευση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους έλληνες ναυτικούς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί με την ομοσπονδία θα συνεχιστεί και θα αποδειχθεί επωφελής για το σύνολο της ναυτιλίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πρόθεση που έχει για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, προέτρεψε τους εκπροσώπους του κλάδου να καταθέσουν και εκείνοι τις προτάσεις τους, ώστε η συμπόρευση να μετουσιωθεί σε πράξη.

«Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι γνώμονας των αποφάσεων μου είναι η μείωση της ανεργίας του έλληνα ναυτικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, της εκτεταμένης ανεργίας που παρατηρείται στις γυναίκες του κλάδου, των συμβάσεων εργασίας στη ναυτιλία, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και σε εκείνο της καταβολής των δεδουλευμένων.

Παράλληλα, ζήτησε από την ΠΝΟ τις προτάσεις που έχει για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

«Έχουμε χρήματα από την ΕΕ που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα και οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας», τόνισε.

sofokleous10.gr

Διαβάστε ακόμα