Σε επιφυλακή όλα τα λιμεναρχεία της Κρήτης

Σε επιφυλακή βρίσκονται, από το πρωί, όλα τα λιμεναρχεία της Κρήτης, κατόπιν εντολής και πληροφορίας για ύποπτο πλοιάριο που κινείται στα παράλια του νησιού και πιθανότατα μεταφέρει μετανάστες που επιχειρεί να αποβιβάσει στο νησί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive.gr, στα λιμεναρχεία έχει σημάνει “συναγερμός” προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πληροφορία και να εντοπιστει το πλοιάριο.

Μετανάστες στα Χανιά

Νέα επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Κρήτη απασχολεί τις αρχές, καθώς τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 77 άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Στόμιο στο Ελαφονήσι Χανίων, με σκοπό να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με σκάφος που θα τους παραλάμβανε από το σημείο.

Τους μετανάστες -ανάμεσα στους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά- εντόπισε ένας ψαράς, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις λιμενικές αρχές. Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, οργανώθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, εάν διέμεναν νόμιμα ή παράνομα στη χώρα και αν γνώριζαν ποιοι οργάνωσαν την μεταφορά τους. Κατά δήλωση των μεταναστών προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξακρίβωσης των στοιχείων τους, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο παλιό δημαρχείο στην Σούδα, όπου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη έξοδο από την χώρα, ενώ οι αρχές αναζητούν το πλοιάριο που θα τους μετέφερε καθώς και τα άτομα που οργάνωσαν την όλη επιχείρηση.

Οι μετανάστες είχαν φτάσει στο Στόμιο από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμα