Οι άξιοι υπάλληλοι στα μητρώα και η ”γκαβομάρα” του υπουργείου….

Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να αναφερθώ στα μητρώα του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, την υπηρεσία που εξυπηρετεί άμεσα όλους τους ναυτικούς στην ανανέωση πιστοποιητικών, στην εγγραφή για το ΚΕΣΕΝ, στην επικύρωση της υπηρεσίας και άλλα πολλά σημαντικά και χρήσιμα για όλους μας.

Εξυπηρέτηση

Συζητώντας με πολλά άτομα από το ναυτικό επάγγελμα, όλοι είχαν την άποψη ότι τα μητρώα τα τελευταία 2-3 χρόνια εξυπηρετούν άμεσα, επαρκώς και με ευγένεια όλους τους ναυτικούς. Από τον κύριο στην γωνία που είναι υπεύθυνος για τα πιστοποιητικά μέχρι και τις υπόλοιπες κυρίες του ορόφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στους 10 συμφωνούμε σε αυτό. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο σε αυτούς που πραγματικά τιμάνε το ”ψωμάκι” τους.

Οι κλασικοί δημόσιοι…

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια να γίνονται συνέχεια φασαρίες και διαπληκτισμοί με την αγένεια αυτών που δούλευαν εκεί. Θυμάμαι μία η οποία ήταν εκεί και διαρκώς μίλαγε στο τηλέφωνο, χωρίς να την ενδιαφέρει για την ”ουρά” που περίμενε να εξυπηρετηθεί…. Αυτοί όλοι ευτυχώς για όλους εμάς έφυγαν και ίσως πήγαν κάπου αλλού να ταλαιπωρούν άλλους….

Οι απολύσεις

Τώρα με την εφαρμογή της Τροικανής πολιτικής, περισσότερη από 1700 δημοσίους υπαλλήλους απολύθηκαν, εκ των οποίων 24 είναι εργαζόμενοι του υπουργείου ναυτιλίας χωρίς κανείς να ελέγξει τους φακέλους και προσόντα τους, χωρίς κανείς να λάβει υπόψη του διατάξεις νόμων οι οποίοι είναι σε ισχύ.

Και ο Πόλεμος συνεχίζεται!

Από το Υπουργείο μάλλον δεν σκέφτηκε κανείς το τι θα συμβεί σε υπηρεσίες αιχμής όπως τα Μητρώα Ναυτικών από όπου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων. Η μάλλον δεν νοιάστηκε κανείς ή έχουν ”γκαβομάρα” στο τι συμβαίνει γύρω τους….Άλλωστε αυτοί του υπουργείου – συμπεριλαμβανομένου του υπουργού – Δεν τραβάνε όλα αυτά τα ζόρια, με τις δημόσιες υπηρεσίες, που τραβάμε όλοι εμείς.

Η συγκεκριμένη πολιτική που έχουν χαράξει, συνεχίζει και ”πολεμάει” ανεπανόρθωτα την ναυτιλία και τους ναυτικούς. Αντί να απολύσουν ”άχρηστους” στις τοπικές εφορίες και στους δήμους, απολύουν μεγάλης χρησιμότητας και άξιους δημοσίους υπαλλήλους ! Το σίγουρο είναι ότι θα μας βρούνε μπροστά τους! Λυπάμαι πρώτα από όλα για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους που έκαναν σωστά την δουλειά τους και μετά λυπάμαι και για όλους εμάς, τους ναυτικούς, που θα τραβάμε τα πάνδεινα για να κάνουμε την δουλειά μας….Σε αυτή την χώρα αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω.

g.k.

Διαβάστε ακόμα