Και το κουτσούρεμα των δρομολογίων συνεχίζεται….

Το κουτσούρεμα των δρομολογίων δεν έχει τελειωμό. Δεκάδες περιοχές της Ελλάδας ταλαιπωρούνται από την έλλειψη δρομολογίων και καραβιών. Οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας προφασιζόμενοι την κρίση και την ακρίβεια των καυσίμων αφήνουν χιλιάδες επιβάτες στην τύχη τους.

Δείτε το θέμα όπως το διαβάσαμε στο kefaloniapress.gr:

Ομόφωνη η απόφαση του ΣΑΣ για τα κουτσουρεμένα δρομολόγια ΠΟΡΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΠΟΡΟΣ.

√ Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου ψήφισε τις προτάσεις των πλοιοκτητών και δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις των εκπροσώπων του νησιού μας?
√Σήμερα Σάββατο, στις 5 μμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣΑΣ , Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο μεταξύ άλλων δρομολογίων αποφάσισε και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που αφορούν το νησί μας στη γραμμή ΠΟΡΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ- ΠΟΡΟΣ καθώς και μια νέα γραμμή σύνδεσης με το Μεσολόγγι.

Η απόφαση επιβεβαιώνει όσα γράφαμε και αποκαλύπταμε τις προηγούμενες ημέρες:

√ Επιβεβαιώνει ότι οι εταιρείες κατέθεσαν τις αιτήσεις των δρομολογίων τους στις 16 Ιανουαρίου, την ημέρα που έγινε η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς και όχι στις 11 Ιανουαρίου που διοχέτευαν δεξιά και αριστερά με δημοσιεύματα.

√ Επιβεβαιώνει ότι το ΣΑΣ απλά επικυρώνει τις επιθυμίες των εφοπλιστών και πλοιοκτητών και δεν παίρνει υπόψη του τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

√ ταυτόχρονα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για δυο σοβαρά θέματα:

* Ποιός ο ρόλος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου συμμετείχε με δικαίωμα ψήφου? Ξέρουμε ότι παρέμεινε στην κλειστή συνεδρίαση. Ψήφισε? Αν ψήφισε γιατί δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις της σύσκεψης στην Κεφαλονιά έτσι όπως τις κατέθεσε στο ΣΑΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής? Που εξέφρασε τις προτάσεις των νησιών μας??

* Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η νέα γραμμή που μας ήρθε από το πουθενά, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΒΑΘΥ-ΣΑΜΗ. Όπως θα δείτε στην απόφαση το πλοίο πήρε την κατα πλειοψηφία έγκριση του Συμβουλίου μόνο αν πάει τα χαρτιά του. Τουτέστιν σήμερα το πλοίο AQUA MARIΑ δεν είναι αξιοπλοο. Δεν μπορεί να ταξιδέψει.Τι σέστα είναι αυτά?? Να δίνονται άδειες ετεροχρονισμένες??

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις του ΣΑΣ τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής :

Α. ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ

ΑΠΟ 16-01-2013 ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 20-01- 2013 ΕΩΣ 31-10-2013 , ως εξής:

√ ΙΟΝΙΑΝ FERRIES

Οπως όμως είχαμε δημοσιεύσει χθες , η εταιρεία είχε εισηγηθεί την έγκριση ενός μόνο δρομολογίου την εβδομάδα,και το αίτημα έγινε βεβαίως δεχτό!

Κάθε Τρίτη αναχώρηση απο την Κυλλήνη στις 11.00 το πρωί για Πόρο και στις 14.00 μμ από τον Πόρο για Κυλλήνη. Δεν μας κακομαθαίνουν με τα πολλά δρομολόγια!

Ενα και να .. καίει!!

√ Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΏΝ

Διαβάστε ακόμα