Εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΖΑΧ»

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες εχθές, η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΖΑΧ» Ν.Π. 8888, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συνδρομή της οποίας έγινε απάντληση των υδάτων.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος αναμένεται να ανελκυστεί πρωινές ώρες αύριο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γλυφάδας.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα

Συνεχίζεται από την ΕΕ η προσπάθεια αντιμετώπισης της θαλάσσιας πειρατείας.

Η αντιμετώπιση της σύγχρονης θαλάσσιας πειρατείας και οι δυνατότητες ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας και του συντονισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και των προγραμμάτων της ΕΕ, συζητήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου, μεταξύ άλλων, έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Παρά τη μικρή κάμψη που εμφανίζουν οι επιθέσεις και καταλήψεις πλοίων, η απειλή της θαλάσσιας πειρατείας παραμένει ισχυρή και επικίνδυνη. Οι πολυδιάστατες επιπτώσεις εξακολουθούν να πλήττουν τη διεθνή οικονομία και το διεθνές εμπόριο, τη ναυτιλία, την ασφάλεια και σταθερότητα, πάνω από όλα, όμως, τη ζωή και την ασφάλεια χιλιάδων ναυτικών.

Οι αριθμοί, αν και εμφανίζουν σχετική μείωση, εξακολουθούν να είναι ανησυχητικοί: 585 ναυτικοί κρατήθηκαν όμηροι το 2012 και 104 εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας από Σομαλούς πειρατές στο τέλος του έτους» ανέφερε, σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εισηγητής του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θαλάσσια πειρατεία.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στα βασικά σημεία του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε τη σημασία παράτασης έως το 2014 της εντολής της ευρωπαϊκής επιχείρησης της ATALANTA, την ανάγκη δίωξης των ύποπτων για πειρατικές επιθέσεις, εντοπισμού των παράνομων ροών χρήματος, και κύρωσης από τρίτες χώρες της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για θέματα Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης προετοιμάζεται έγγραφο πολιτικής για μια κοινή στρατηγική ασφάλειας στη θάλασσα.

Η Άννα Μπρεδήμα, εισηγήτρια σχετικής γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ανέφερε ότι η ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει το κατάλληλο μείγμα εργαλείων που έχει ήδη στη διάθεσή της: εμπόριο και αναπτυξιακή βοήθεια, στρατιωτική παρουσία, ανοικοδόμηση και συγκρότηση κράτους δικαίου.

Τέλος ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Βαν Ντάλεν επισήμανε την ανάγκη παροχής εναλλακτικών ευκαιριών, ένα μείγμα κινήτρων- αντικινήτρων όπως είπε, για να αποτρέπονται οι νέοι να εμπλακούν σε πειρατικές επιθέσεις.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα