Τοποθετείται ο φάρος στον ύφαλο ανοιχτά της Νάξου! [βίντεο+φωτο]

Εδώ και πολύ καιρό είχε επισημανθεί η ανάγκη αποκατάστασης της σηματοδότησης του υφάλου στη θέση Φρουρός, ανοιχτά της Νάξου και είχε στη συνέχεια προγραμματιστεί από το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο Νάξου. Η γραφειοκρατία, είναι μεγάλη πληγή και αποτελεί κάθε φορά τη βασική αιτία της καθυστέρησης υλοποίησης έργων, είχε απαντήσει προ καιρού στο Naxos News ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Γιάννης Μαμουζέλος σε σχετικό ερώτημα. Την Τρίτη, όμως, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνέπεια του εργολήπτη Κ.Ψαρρά, που ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση του πυργίσκου. Το Naxos News βρέθηκε στο σημείο των εργασιών

Το μεσημέρι της Τρίτης 29/10, το Naxos News με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του, Γιάννη Πιτταρά, τον οποίο ευχαριστούμε για τη μεταφορά με το σκάφος του, βρέθηκαν στο θαλάσσιο σημείο, όπου ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες της τοποθέτησης του πυργίσκου.

Το κόστος των εργασιών, ανέρχεται στις 90.000 ευρώ.

Αξίζει να ημειωθεί, ότι μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του πυργίσκου στη συνέχεια θα πρέπει να τοποθετηθεί και ο φάρος, που κοστίζει 30.000 ευρώ και θα πληρωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Η προμήθεια και η τοποθέτηση του φάρου, θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία Φανών και Φάρων.

Στο σημείο για να δουν την εξέλιξη των εργασιών μετέβησαν, ο δήμαρχος, ο Λιμενάρχης, οι αντιδήμαρχοι, Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Μανόλης Πολυκρέτης, ο πρόεδρος και ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, κ.κ. Μάκης Μαυρογιάννης και Σταμάτης Καπίρης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ασφάλειας των πλοίων, που προσεγγίζουν τον λιμένα της Νάξου. Πολλά ήταν τα ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν με τις προσκρούσεις μικρών και μεγάλων πλοίων στη βραχονησίδα «Φρουρός». Στο εξής, με τη φωτοσήμανση του βράχου, η ασφάλεια των ναυτικών και των επιβαινόντων στα πλοία επιτυγχάνεται επαρκώς», δήλωσε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης.

Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ο ύφαλος είναι ψηλός και σε κατάσταση ηρεμίας της θάλασσας ορατός, αφού εξέχει από την επιφάνεια, όμως τα ατυχήματα που έχουν συμβεί δεν είναι λίγα.

Παλαιότερα, πριν 13 χρόνια, προσέκρουσε το τουριστικό πλοιάριο “ΖΕΥΣ”, το οποίο και βυθίστηκε, ενώ ένας εκ των αλλοδαπών επιβατών του έχασε τη ζωή του από ανακοπή. Επίσης, είχε προσκρούσει στο παρελθόν και το πλοίο “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί και σε τουριστικά σκάφη.

Πρόσφατα μάλιστα, σε διάστημα ενός μηνός, δυο τουριστικά σκάφη είχαν ατύχημα.

naxos-news.gr

Διαβάστε ακόμα