Το τέλος πλόων διχάζει την κυβέρνηση

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Το ύψος του Τέλους Πλόων που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής φαίνεται να είναι το αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών από τη μία και των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού από την άλλη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχουν προτείνει στο Οικονομιών η χρέωση να είναι 100 ευρώ ανά μέτρο για σκάφη μήκους άνω των 12 μέτρων και επιβολή παγίου τέλους για τα σκάφη από 6 έως 12 μέτρα, με ειδικές εκπτώσεις σε όσα ελλιμενίζονται μόνιμα στην Ελλάδα, και επιπρόσθετες εκπτώσεις στα επαγγελματικά.

Όμως η αντιπρόταση του υπουργείου Οικονομικών, είναι 160 ευρώ ανά μέτρο για όλα τα σκάφη και 200 ευρώ για τα super yachts.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τον Θαλάσσιο Τουρισμό είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του υπό ελληνική σημαία σκάφους αναψυχής, η εξίσωση ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, η άρση του καμποτάζ για τις τρίτες σημαίες, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και η απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής στο ελληνικό νηολόγιo.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα