Αδυναμία προσέγγισης «BLUE HORIZON» στη Θήρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» Ν.Π. 10579, ότι λόγω τοπικών, δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμένα Αθηνιού και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου, τον Πειραιά.

Στο «BLUE HORIZON» επρόκειτο να αποβιβασθούν 13 επιβάτες από Ρόδο, 23 επιβάτες από Κω καθώς και 2 ΙΧΕ οχήματα, ενώ θα επιβιβάζονταν 232 επιβάτες, 27 ΙΧΕ οχήματα, 6 Φ/Γ οχήματα, 2 λεωφορεία και 6 Δ/Κ για το λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» Ν.Π.10579, ότι κατά τον πλου του εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι του Πειραιά προς Θήρα – Κω – Ρόδο, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα.

Στο πλοίο επέβαιναν 591 επιβάτες, 77 Ι.Χ.Ε., 13 Δ/Κ, 41 Φ/Γ και 3 λεωφορεία με προορισμό την Κω και τη Ρόδο.

Με τον κατάπλου του «BLUEHORIZON» στο λιμένα της Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ο οποίος επετράπη πρωινές ώρες σήμερα μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα