Καπετάνιος μαχαιρώθηκε σε ανταρσία σε τούρκικο πλοίο

Το τούρκικο πλοίο πάνω στο οποίο φέρεται να εκτυλίχθηκαν αιματηρές συγκρούσεις
Το τούρκικο πλοίο πάνω στο οποίο φέρεται να εκτυλίχθηκαν αιματηρές συγκρούσεις

Μια ανταρσία του πληρώματος φαίνεται να εκτυλίχθηκε πάνω στο τουρκικό φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Mehmet Unlu, στην οποία ο καπετάνιος φαίρεται να έχει μαχαιρωθεί κατά τη διάρκεια μιας μάχης με μαχαίρια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Χωρις να είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε την εξέγερση, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε ότι την Κυριακή το βράδυ το πλοίο, ενώ βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού στην Ουκρανία, εξέπεμψε ένα σήμα SOS στις 23:25 (τοπική ώρα), στο οποίο ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να φωνάζουν για βοήθεια.

“Προφανώς, υπήρχε μια εξέγερση και μια μάχη με μαχαίρια συνέβη. Μέρος του πληρώματος (κυρίως οι Τούρκοι) διέκοψαν την παροχή ρεύματος επί του πλοίου και οχυρώθηκαν μέσα σε αυτό. Το πλοίο ήταν ακυβέρνητο γύρω από την είσοδο του λιμανιού του Γιούζνι, ο Andriy Stavnitser, ο επικεφαλής της τερματικής ομάδας TIS (με έδρα στο λιμάνι του Γιούζνι κοντά στην Οδησσό της Ουκρανίας), ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook που αναμεταδόθηκε από το Interfax.

“Οι ελεγκτές κυκλοφορίας στο λιμάνι κάλεσαν το ρυμουλκών Champion, που ήρθε να σώσει και να ρυμουλκήσει το πλοίο μακριά από τα βράχια. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το πλοίο ήταν γύρω από την είσοδο του λιμανιού εκείνη τη στιγμή. Το πλήρωμα του ρυμουλκού δήλωσε ότι ολόκληρη η καμπίνα ήταν καλυμμένη με αίμα. Ο καπετάνιος έχασε πολύ αίμα, αλλά είναι ζωντανός”, πρόσθεσε.

Η ειδική ομάδα ασφαλείας και συνοριοφυλάκων της Ουκρανίας Alfa φέρεται να επιβιβάστηκε στο πλοίο. Η ειδική μονάδα αναπτύχθηκε, αφού κατέστη σαφές ότι ένα μέρος του πληρώματος βρισκόταν υπό ομηρία.

Το Mehmet Unlu, το οποίο ανήκει στην Τούρκικη Unlu M Shipping, ήταν καθ ‘οδόν από το Νικολάιεφ της Ουκρανίας προς το λιμάνι της Άκαμπα στην Ιορδανία, όταν πραγματοποιήθηκε η φερόμενη ως ανταρσία.

Διαβάστε ακόμα