Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ »COSTA MAGICA»

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε χθες, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ «KOSTA MAGICA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα της Κέρκυρας νωρίτερα από Σαντορίνη, ότι 81χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η ασθενής αποβιβάστηκε από το «KOSTA MAGICA» και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στη Γενική Κλινική Κέρκυρας Α.Ε. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ», ενώ το κρουαζιερόπλοιο συνέχισε τον πλου του.

zougla.gr

Ο ΟΛΠ υποδέχθηκε το κρουαζιερόπλοιο »Costa Magica»

Με εορταστικές εκδηλώσεις ο ΟΛΠ Α.Ε. υποδέχθηκε το κρουαζιερόπλοιο Costa Magica, στο κεντρικό λιμάνι κρουαζιέρας, τιμώντας έτσι την ημέρα συμπλήρωσης 65 χρόνων λειτουργίας της εταιρίας COSTA CROCIERΕ, η οποία μακροχρονίως αποτελεί σταθερό συνεργάτη του ΟΛΠ Α.Ε.

Η COSTA CROCIERE είναι μια Ιταλική εταιρία Βρετανικών και Αμερικανικών συμφερόντων, με έδρα τη Γένοβα, η οποία σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Carnival Corporation.

Τους 3.750 επιβάτες του COSTA MAGICA, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα υποδέχθηκε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. με πασχαλινές ευχές, αφού η Δυτική Εκκλησία εορτάζει το Πάσχα στις 31 Μαρτίου.

Τους επιβάτες υποδέχθηκε μουσικό συγκρότημα και χορευτικό με νησιώτικη μουσική από νωρίς το πρωί κατά την αποβίβασή τους.Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης “Το 2013 θα είναι για τον τομέα της κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε. μια ανοδική χρονιά.

 Έναν τομέα τον οποίο στηρίζουμε με νέες υποδομές, σταθερά τιμολόγια, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών. Χαιρετίζουμε τα γενέθλια μιας εταιρίας που πρωτοϊδρύθηκε το 1854 και από το 1947 που επανιδρύθηκε εξυπηρετεί επί δεκαετίες με κρουαζιέρες τα ελληνικά νησιά”.

Το κρουαζιερόπλοιο COSTA MAGICA, 102.687 gt, έχει μήκος 271 μ. , 13 πατώματα και 1.027 μέλη πληρώματος. Έχει ναυπηγηθεί το 2004 και αποτελεί τακτικό επισκέπτη του ΟΛΠ Α.Ε.

naftikachronika.gr

Θάνατος μέλους πληρώματος του «Costa Magica»

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες εχθές, η Λιμενική Αρχή Κατάκολου, ότι κατά τη διάρκεια πλου του Κ/Ζ «COSTA MAGICA» σημαίας Ιταλίας, 63χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, υπέστη καρδιολογικό επεισόδιο με αποτέλεσμα το θάνατό του όπως εκτιμήθηκε από τον ιατρό του πλοίου.

Με τον κατάπλου του Κ/Ζ στο λιμένα Κατάκολου, η σορός του 63χρονου μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Πύργου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου ενώ το «COSTAMAGICA» απέπλευσε στις 17.00 με προορισμό λιμένα Ιταλίας.

hcg.gr