ΠΕΜΕΝ: Δελτίο Τύπου για την απαγωγή των 4 ναυτεργατών του Δ/Ξ πλοίου «ELKA ARISTOTLE»

Σε εξέλιξη είναι στη περιοχή του Τόγκο η απαγωγή των 4 ναυτεργατών μεταξύ των οποίων ο έλληνας Δόκιμος Μηχανικός, 2 από τις Φιλιππίνες, 1 από την Γεωργία, σε σύνολο 24 μελών του πληρώματος του Δ/Ξ «ELKA ARISTOTLE» με ελληνική σημαία (Ν.Π 11217), της ναυτιλιακής εταιρείας EUROPEAN PRODUCT CARRIERS.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλο ένα γεγονός με θύματα τους ναυτεργάτες, εντάσσεται στην όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, που έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους λαούς.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτούς τους ανταγωνισμούς πρωτοστατούν οι εφοπλιστές και ο εμπορικός στόλος αποτελεί το 4ο όπλο στους αμερικανοΝατοϊκούς σχεδιασμούς.

Έχει τεράστιες ευθύνες και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως με την πρόσφατη υπογραφή στην ανανέωση της συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση της χώρας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τη Μαύρη και Ερυθρά Θάλασσα με δραματικές επιπτώσεις σε φτώχεια, μετανάστευση, προσφυγιά.

Απαιτούμε η κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας, άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών, που έχουν απαχθεί στη περιοχή του Τόγκο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα