«Δολοφονία Αντώνη – Ποια είναι τα δυο νέα πρόσωπα – μέλη του πληρώματος που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών;»

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αναφέρει ότι δυο νέα πρόσωπα – μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά τον άδικο χαμό του άτυχου Αντώνη, ο οποίος συγκλόνισε όλη την ελληνική ναυτιλία και την χώρα μας στο σύνολο της.

Αναλυτικότερα αναφέρει:

Η εγκληματική πράξη μεμονωμένων μελών του πληρώματος στις 7/9/2023, στον Ε/Γ – Ο/Γ «Blue Horizon» προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.

Επρόκειτο για μια πρωτοφανή, φρικτή ενέργεια για την οποία δυστυχώς πολλά ΜΜΕ στιγμάτισαν άδικα όλους τους Ναυτεργάτες!

Η υπόθεση ως γνωστόν έχει πλέον περάσει στην δικαιοσύνη η οποία συνεχίζει εντατικά την έρευνα ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για όσους αναμιγνύονται σε αυτή την εγκληματική πράξη…
Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει δωρεάν την νομική υποστήριξη της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη κατέθεσαν υπόμνημα, αναδεικνύοντας νέα στοιχεία που βάζουν ευθέως στο κάδρο των ερευνών της δικαιοσύνης δυο συγκεκριμένα πρόσωπα – μέλη του πληρώματος του ίδιου πλοίου.

Ο ένας (άνδρας) είναι αξιωματικός που από τις μαγνητοφωνήσεις αποκαλύπτεται το μικρό του όνομα και η επαγγελματική θέση και ειδικότητα στο πλοίο, είναι αυτός που κάνει προτροπή στον Πλοίαρχο «να μην κάνει εγγραφή στο ημερολόγιο»!
Το δεύτερο πρόσωπο είναι γυναίκα (αξιωματικός) που ανήκει στο προσωπικό γενικών υπηρεσιών η οποία με την σειρά της σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να συνομιλεί με μέλη του πληρώματος και να τους προτρέπει: «ένα πράγμα θα έχετε πάντα στο νου σας, ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε»!!

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη με εισαγγελική απόφαση κρατούνται στις φυλακές ο Πλοίαρχος και ο Ύπαρχος του πλοίου.
Επίσης ο Υποπλοίαρχος και ο Λοστρόμος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμα