Δωρεά «μαμούθ» για την αποκατάσταση και συντήρηση ενός από τα παλαιότερα πλοία στον κόσμο

Σε μια ιστορική κίνηση, το National Heritage Memorial Fund (NHMF) παρείχε μια δωρεά «μαμούθ» για την συντήρηση του παλαιότερου πλοίου της Σκωτίας, του HMS Unicorn.

Η γενναιόδωρη αυτή συνεισφορά καλύπτει επείγουσες δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη συνεχή συντήρηση του σκάφους, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της ύπαρξης του και της ιστορικής του σημασίας.

Εκτός από αυτήν την πολύτιμη χρηματοδότηση, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ολοκληρωμένα, μακροπρόθεσμα σχέδια για τη μετεγκατάσταση του HMS Unicorn στο East Graving Dock στο City Quay, παρέχοντας ένα κατάλληλο περιβάλλον για την συντήρησή του.

Η σημαντική επιχορήγηση του NHMF ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διατήρηση των πλοίων, διαφυλάσσοντας έτσι την ιστορική σημασία αυτού του πλοίου σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα συντήρησης.

Αυτή η χρηματοδότηση υποστηρίζει τις τρέχουσες προσπάθειες συντήρησης και διασφαλίζει την κληρονομιά του πλοίου για τις μελλοντικές γενιές.

Νωρίτερα φέτος, πραγματοποιήθηκαν βασικές επισκευές ύψους 100.000 λιρών στην οροφή του πλοίου, επιδεικνύοντας τη δέσμευση για διατήρηση της δομικής του ακεραιότητας.

Ο John Paul DeJoria, δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ και συνιδρυτής των προϊόντων μαλλιών Paul Mitchell, συνέβαλε με 20.000 £ στις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης αυτού του ιστορικού πλοίου.

Ο Ray Macfarlane, αναπληρωτής πρόεδρος και διαχειριστής του NHMF στη Σκωτία, εξέφρασε τον μεγάλο του θαυμασμό για το HMS Unicorn, αναγνωρίζοντας την ιστορική και πολιτιστική του αξία. Το σκάφος είναι ένα από τα παλαιότερα πλοία του κόσμου που επιπλέει ακόμη, καθιστώντας τις προσπάθειες συντήρησης σημαντικές και κρίσιμες.

Η συνεργασία μεταξύ του NHMF και του Unicorn Preservation Trust οδήγησε σε μια γενναιόδωρη επιχορήγηση άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών, που καλύπτει πάνω από το 95% του κεφαλαίου που απαιτείται για επείγουσες εργασίες επισκευών και διατήρησης.

Ο διευθυντής του μουσείου Matthew Bellhouse Moran, χαιρέτισε την πρόσφατη δωρεά και την χαρακτήρισε ως την «απόλυτη αλλαγή του παιχνιδιού».

Από την καθέλκυση του το 1824, το HMS Unicorn βρίσκεται υπό την αποκλειστική φροντίδα της Unicorn Preservation Society.

Η πρόσφατη δωρεά παρέχει μια σημαντική ευκαιρία να συνεχιστεί η διατήρηση αυτού του ιστορικού σκάφους, η διασφάλιση της δομικής του ακεραιότητας και η διατήρηση της πολιτιστικής του σημασίας για τις μελλοντικές γενιές που θα το θαυμάσουν.

Το μέλλον του HMS Unicorn, ως ένα συναρπαστικό κομμάτι της ναυτιλιακής ιστορίας, είναι πλέον σταθερά εξασφαλισμένο με την υποστήριξη του NHMF και την αφοσίωση των συντηρητών.

Διαβάστε ακόμα