Δραματική διάσωση της αμερικανικής ακτοφυλακής εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας ενός άντρα από σκάφος που αναποδογύρισε (Βίντεο)

Μερικά απίστευτα βίντεο που έρχονται από την 13η Περιφέρεια της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και δείχνουν τη διάσωση ενός ναυτικού καθώς ένα κύμα ανέτρεψε το σκάφος του στη θάλασσα στα ανοιχτά του Ειρηνικού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή περίπου 6 μίλια δυτικά των εκβολών του ποταμού Κολούμπια.

Πολλαπλές μονάδες ανταποκρίθηκαν και έσωσαν τον ναυτικό, καθώς το ακινητοποιημένο σκάφος Sandpiper των 35 ποδών ανατράπηκε από ένα κύμα.

Οι παρατηρητές του τομέα Columbia River έλαβαν κλήση κινδύνου μέσω του VHF στις 10 π.μ. την Παρασκευής, χωρίς να δοθούν άλλες πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας τριγωνισμό του πύργου ασυρμάτου, προσδιορίστηκε κατά προσέγγιση η θέση προέλευσης της κλήσης κινδύνου.

Ένα πλήρωμα του Σταθμού Cape Disappointment με ένα σκάφος διάσωσης και ένα ελικοπτέρο MH-60 Jayhawk της Σχολής Ελικόπτερων Διάσωσης για Προχωρημένους (Advanced Rescue Helicopter School) απογειώθηκαν από το Σταθμό Cape Disappointment. Πολλαπλά πληρώματα της Εθνικής Σχολής Μηχανοκίνητων Ναυαγοσωστικών Σκαφών, τα οποία τυχαία πραγματοποιούσαν εκπαίδευση στην περιοχή, εκτράπηκαν επίσης της πορείας τους για να ανταποκριθούν.

Οι άντρες της ακτοφυλακής έφτασαν στο σημείο περίπου στις 10:40 π.μ. και κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον ναυτικό που βρισκόταν σε κίνδυνο, ο οποίος ανέφερε ότι το σκάφος έπαιρνε νερό.

Με κύματα ύψους 6-7 μέτρων και ισχυρού ανέμους, ήταν σαφές ότι το Sandpiper είχε πρόβλημα.

Ο κολυμβητής διάσωσης, ένας σπουδαστής της Σχολής Διάσωσης Προχωρημένων Ελικοπτέρων, κατέβηκε στο νερό χρησιμοποιώντας το σύρμα από το βαρούλκο του ελικοπτέρου και κολύμπησε προς το σκάφος. Καθώς έκανε την προσέγγισή του, ένα κύμα αναποδογύρισε το σκάφος και ο ναυαγοσώστης εκτινάχθηκε.

Ο κολυμβητής προχώρησε στην ανάσυρση του ναυτικού από το νερό και αμφότεροι ανυψώθηκαν στο ελικόπτερο με τη χρήση του βαρούλκου.

Ο επιζών, ο οποίος έφερε ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκε στο ιατρικό προσωπικό των επειγόντων περιστατικών στον Αεροπορικό Σταθμό Αστόριας και ήταν σε σταθερή κατάσταση όταν από τη φροντίδα της ακτοφυλακής.

Για τον κολυμβητή διάσωσης Τεχνικό Επιβίωσης Αεροπορίας 3ης Τάξης John “Branch” Walton, ήταν η πρώτη του διάσωση. Λίγες ώρες αργότερα, αυτός και οι συμμαθητές του αποφοίτησαν από τη Σχολή Ελικόπτερου Διάσωσης για Προχωρημένους.

Διαβάστε ακόμα