Δυο αποφυλακίσεις για το σκάνδαλο του Οίκου Ναύτου

oikos_nautou_duo_apofulakiseis_gia_to_sskandalo_

Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε η επί τέσσερις μήνες προφυλακισμένη υπάλληλος του Οίκου Ναύτου, η οποία φέρεται ως «εγκέφαλος» κομπίνας 1 εκατομμυρίου σε βάρος του ταμείου.

Ελεύθερος με την καταβολή ισόποσης εγγύησης και τους ίδιους περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οικονομικός διευθυντής του ταμείου ενώ στη φυλακή παραμένει μια υπάλληλος του ταμείου.

Η 50χρονη , μαζί με τον οικονομικό διευθυντή του ταμείου και μια ακόμα γυναίκα υπάλληλο ήταν τα πρόσωπα που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κλινικάρχη των Δυτικών Προαστίων του πρότειναν να διπλοεισπράξει νοσήλεια σχεδόν 1 εκατομμυρίου που του όφειλε το ταμείο.

Μάλιστα η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, και βιντεοσκόπησε την ώρα της παράνομης συναλλαγής.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η βασική κατηγορούμενη αναφέρεται πάντως σε «προβοκατόρικη δράση» του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε.

Η 50χρονη υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της συνίσταται σε καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο, καθώς έφερε σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενό της που υπηρετούσε στο λογιστήριο του ταμείου.

Ευθύνες στον συγκατηγορούμενό της, οικονομικό διευθυντή του Οίκου του Ναύτου, επέρριψε και η δεύτερη κατηγορουμένη η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε «κυρίαρχο ρόλο και γνώση».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος με τη σειρά του τονίζει σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, ότι ο καταγγέλλων κλινικάρχης μαζί με το ΣΔΟΕ ενέπλεξαν τους υπαλλήλους σε μία υπόθεση που αυτοί δημιούργησαν, και αφού τονίζει ότι «ξεπεράστηκαν τα όρια της αστυνομικής παγίδευσης», υποστηρίζει ότι για να επιτύχουν «σύλληψη με τη βαλίτσα στο χέρι» επέτρεψαν να εκταμιευθούν χρήματα του ταμείου.

euro2day.gr

Διαβάστε ακόμα