ΒΙΝΤΕΟ: Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ απέφυγαν την τελευταία στιγμή την σύγκρουση μεταξύ τους!

Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν ελιγμό και γλίτωσαν την σύγκρουση την τελευταία στιγμή. Το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και το κατέγραψε η κάμερα που βρίσκεται στο σημείο.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με την ονομασία “Warship Chicken”, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως τα πλοία πραγματοποίησαν τον ελιγμό “Chicken turn” ο οποίος πραγματοποιείται κατά κόρων σε ποτάμια και στενούς διαύλους στις ΗΠΑ. Πάντως από την έρευνα που διεξάγεται δεν φαίνεται να έγινε κάποιου είδους τέτοιος ελιγμός.

Η κάμερα Web του Σαν Ντιέγκο δείχνει τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχουν αντίθετες πορείες και να κάνουν ελιγμούς σε ένα στενό τμήμα του καναλιού του λιμανιού μεταξύ της Ναυτικής Βάσης στο Πόιντ Λόμα και του Ναυτικού Αεροσταθμού στο Βόρειο Νησί. Το βίντεο δείχνει ημερομηνία την Τρίτη 29 Νοεμβρίου το πρωί.

«Και τα δύο πλοία έκαναν ελιγμούς με ασφάλεια, είπε ο υπολοχαγός Samuel Boyle, εκπρόσωπος του 3ου Στόλου στο San Diego Union-Tribune. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στα πλοία ως αποτέλεσμα αυτών των ελιγμών», Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι θα διερευνήσει την αιτία που τα δύο πλοία πλησίασαν σε τόσο κοντινή απόσταση.

Ο γνωστός σχολιαστής Sal Mercogliano, αφού είδε τα βίντεο, είπε ότι τα πλοία δεν φαινόταν να παραβιάζουν τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας.

Το ηχητικό από το βίντεο δείχνει ότι τα δύο πλοία συμφώνησαν για τους ελιγμούς τους, αλλά ο Mercogliano αμφισβήτησε τον χρόνο που πραγματοποιήθηκαν αυτοί οι ελιγμοί και τον λόγο που περίμεναν μέχρι να βρεθούν τα δύο πλοία σε τόσο κοντινή απόσταση.

Διαβάστε ακόμα