Εγκρίθηκε το Σχέδιο Ασφαλείας του νέου λιμένα Αιγίου

limani_aigiou_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Στην έγκριση του Σχεδίου Ασφαλείας του νέου λιμένα Αιγίου (ΣΑΛΕ) προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος.

Τη χαρμόσυνη είδηση έδωσε στα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας ο κ. Φιλιππάτος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, προκαλώντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση του σώματος για την ευόδωση αυτής της πολύμηνης προσπάθειας. Η εν λόγω μελέτη ασφαλείας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του νέου λιμένα, ώστε να είναι εφικτή η υποδοχή πλοίων υπόχρεων στον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων (ISPS CODE). Εξάλλου, με την έγκριση των μελετών ασφαλείας ενημερώνονται άμεσα ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) και η Ε.Ε., για το ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις διασύνδεσης του λιμένα με τα πλοία που εφαρμόζουν τον σχετικό κώδικα.

Σημειώνεται πως το σχέδιο, που εκπονήθηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων Αιγίου (ΥΑΛΕ) κ. Απόστολο Ζεντέφη, εγκρίθηκε χωρίς παρατηρήσεις.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Φιλιππάτος, προωθείται η αναθεώρηση της αξιολόγησης και του Σχεδίου Ασφαλείας του παλαιού λιμένα Αιγίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελετών.

Κατά τα άλλα, ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2015 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.του Λιμενικού Ταμείου, ενώ ακολούθησε τακτική συνεδρίαση με υπηρεσιακά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Διαβάστε ακόμα