Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν 60 περίπου σπουδαστές της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ιονίων νήσων

Εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν σε Αθήνα και Πειραιά 60 περίπου σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ιονίων νήσων συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής κ. Βασιλόπουλο Ιωάννη Πλοίαρχο Λ.Σ. και τον Διευθυντή Σχολής κ. Ρασσιά Διονύσιο , Πλοίαρχο Α’ Ε.Ν.

Οι επισκέψεις έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 22 με 24 Νοεμβρίου 2018 και συγκεκριμένα:
Την 22-11-2018 στις εγκαταστάσεις και γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών NEDA MARITIME Ltd (Λυκιαρδόπουλος) και SUN ENTERPRISES Ltd (S.LIVANOS) στον Πειραιά.

Την 23-11-2018 στις εγκαταστάσεις και γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών DELTA TANKERS και MARMARAS NAVIGATION στο Π. Φάληρο.

Την 24-11-2018 συμμετοχή στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» που διοργάνωσε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία isalos.net.

Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα γραφεία των ως άνω ναυτιλιακών εταιριών πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γραφεία και εν συνεχεία παρουσιάσεις προς τους σπουδαστές μας από στελέχη και διευθυντές των εταιριών σε θέματα ασφάλειας επί του πλοίου, προσαρμογή και συμπεριφορά επί του πλοίου καθώς και παρουσιάσεις των ναυτιλιακών εταιριών. Κατατέθηκαν επίσης αιτήσεις/βιογραφικά από τους σπουδαστές με σκοπό την μετέπειτα απασχόλησή τους σε πλοία των εταιριών είτε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ταξιδιών είτε στο πλαίσιο μετέπειτα επαγγελματικής τους αποκατάστασης.
Η ημερίδα «Επιλέγω ναυτιλία» περιλάμβανε θεματικά πάνελ αναφορικά με το πρώτο μπάρκο- τι πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες Αξιωματικοί ΕΝ, ο αξιωματικός του μέλλοντος- οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου και η ζωή στη θάλασσα-υγεία και διαβίωση εν πλω, με προσκεκλημένους ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, διευθυντές πληρωμάτων και Αξιωματικούς Ε.Ν. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές είχαν επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπρόσωπους ναυτιλιακών εταιριών και να καταθέσουν βιογραφικά.

Διαβάστε ακόμα