Εκπληκτικό βίντεο του μεγαλύτερου πυρηνικού παγοθραυστικού πλοίου στον κόσμο σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Σε αυτό το βίντεο, που τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2018, μπορείτε να δείτε το πυρηνικό πλοίο Icebreaker Yamal μαζί με το ρωσικό παγοθραυστικό “50 Years Of Victory” να διασχίζει τον Αρκτικό Ωκεανό!

Επί του παρόντος, η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που διαθέτει ένα στόλο αποτελούμενο από πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά πλοία.

Αυτός ο στόλος των παγοθραυστικών βοηθάει πλοία καλωδίωσης που επιχειρούν στην περιοχή του βόρειου περάσματος και στα παγωμένα ρωσικά λιμάνια, μαζί με ερευνητικά πλοία αποστολής, πλοίων επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και κρουαζιερόπλοια.

Το Yamal έχει μηχανή 75.000 ίππων και ένα μοναδικό στόμα καρχαρία που εμφανίστηκε στο σκάφος το 1994 ενώ βρισκόταν σε ένα παιδικό ανθρωπιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με κάποιους, κάποιος πρότεινε να ζωγραφίσει το χαμογελαστό πρόσωπο του καρχαρία στη μύτη του για να το κάνει διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Για μια εβδομάδα, το πλήρωμα διέσχιζε τη Θάλασσα του Μπάρεντς στο Karsky γύρω από το αρχιπέλαγος Novaya Zemlya.

Απόλαυσαν την όμορφη, μαγευτική θέα του βόρειου σέλας, των πολικών αρκούδων και των πιγκουίνων. Είδαν επίσης άλλα πλοία που ήταν κολλημένα σε παχύ πάγο να ρυμουλκούνται μακριά.

Εκτός από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το υπερβολικό κρύο, τα γυρίσματα αυτού του βίντεο ήταν περίπλοκα καθώς το παγοθραυστικό ήταν πάντα σε κίνηση.

Ως εκ τούτου, εάν το drone πετούσε πάνω από τον πύργο του ραντάρ, η καταγραφή ήταν κακής ποιότητας και έπρεπε να επαναληφθεί.

Διαβάστε ακόμα