Έκπτωση της αρχής του καναλιού του Σουέζ στο πρόστιμο για το Ever Given….

Σε μια σημαντική εξέλιξη, η Αρχή του καναλιού του Σουέζ μείωσε το ποσό της αποζημίωσης για την προσάραξη και το κλείσιμο του καναλιού από το Ever Given. Η αποζημίωση έχει πλέον μειωθεί σε 600 εκατομμύρια δολάρια από τα 916 εκατομμύρια δολάρια που είχαν ζητηθεί στην αρχή.

Η ανακοίνωση για τη μείωση του ποσού αποζημίωσης έρχεται σε μια στιγμή που τοπικό δικαστήριο στην Αίγυπτο επικύρωσε την απόφαση της αρχής του καναλιού να κρατηθεί το πλήρωμα του πλοίου στην στη χώρα. Η επόμενη ακρόαση της υπόθεσης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της αρχής του καναλιού Οσάμα Ράμπι το επιβεβαίωσε αυτό, όταν μίλησε σε εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Το πλοίο θα κρατηθεί στις Μεγάλες Λίμνες έως ότου η ιαπωνική πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given πληρώσει το πρόστιμο. Η SCA πρότεινε επίσης όρους πληρωμής για αποζημίωση. Ωστόσο, οι πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτό.

Το Ever Given προσάραξε στο κανάλι του Σουέζ στις 23 Μαρτίου και είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρει το κανάλι για σχεδόν μια εβδομάδα, σταματώντας την παγκόσμια θαλάσσια κίνηση μέχρι να επαναπλεύσει στις 29 Μαρτίου. Από τότε βρίσκεται υπό κράτηση αγκυροβολημένο στη μεγάλη λίμνη με τις διαδικασίες διερεύνησης του συμβάντος και ανάκρισης του πληρώματος να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα