Εκρήξεις σε product tanker στο λιμάνι του Ντόνγκφανγκ στην Κίνα

feng_sheng

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο product tanker Feng Sheng You 8 στο λιμάνι του Ντονγκφανγκ στην Κίνα. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο της μηχανής του πλοίου όπου πάνω από 60 τόνοι καυσίμου τυλίχθηκαν στις φλόγες. Το φορτίο 3.400 τόνων νάφθας δεν επηρεάστηκε, αλλά τα 17 μέλη του πληρώματος παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πάνω από 50 πυροσβέστες που διέσωσαν 16 άτομα, με ένα μέλος του πληρώματος να αγνοείται. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών έχασε τη ζωή του και τρεις ακόμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οι πυροσβέστες και οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις που οδήγησαν σε μεγάλη φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν την ανάφλεξη του φορτίου νάφθας και να σβήσουν τις φλόγες στο πλοίο.

Οι ειδικές ομάδες επικίνδυνου υλικού (hazmat) ελέγχουν την περιοχή γύρω από το πλοίο και έχουν εντοπίσει κάποιες πετρελαϊκές διαρροές. Οι άρχες όρισαν ζώνη ασφαλείας 3 χλμ γύρω από πλοίο σε περίπτωση επιπλέον εκρήξεων.

Μετά από μια μέρα μάχης με τις φλόγες, η φωτιά σβήστηκε το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου. Οι πυροσβέστες γέμισαν τους χώρους του πλοίου με CO2, το οποίο διέκοψε την επέκταση της φωτιάς. Δεν υπήρξαν άλλες εκρήξεις και εν τέλει δεν παρατηρήθηκε μόλυνση του νερού. Στο πλοίο έφτασαν επιθεωρητές που θα πραγματοποιήσουν έρευνα και θα εκτιμήσουν τις ζημιές.

Το product tanker Feng Sheng You 8 έχει συνολικό μήκος 100 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 5 μέτρα. Το πλοίο κατέχει και χειρίζεται η ναυτιλιακή Guangdong Dongguan Fenghai Shipping.

Διαβάστε ακόμα