Έξι τραυματίες από έκρηξη σε φoρτηγό πλοίο

exi_traumaties_apo_ekrixi_se_fortigo_ploio_

Έξι μέλη του πληρώματος εγχώριου φορτηγού πλοίο νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Bacolod των Φιλιππίνων, όντας τραυματίες από μια έκρηξη που σημειώθηκε επί του πλοίου MV SF Adventure στις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το φιλιππινέζικο Λιμενικό Σταθμό του Bacolod ένα μήνυμα για συμβάν εκτάκτου ανάγκης επί του πλοίου καλούσε σε άμεση βοήθεια.

Η αρχική έρευνα από τις λιμενικές αρχές αποκάλυψε ότι ορισμένα μέλη του πληρώματος του MV SF Adventure έκαναν εργασίες συγκόλλησης στο αμπάρι του πλοίου για να επισκευάσουν διαρροές από τη δεξαμενή καυσίμων, ενώ μια πόρτα δεξαμενής στο ανώτερο κατάστρωμα ήταν ανοιχτή, προκαλώντας την έκρηξη.

Το προσωπικό του Λιμενικού έσπευσε αμέσως να προσφέρει τη βοήθεια του και να φέρει το τραυματισμένο πλήρωμα σε νοσοκομείο του Bacolod για θεραπεία υποστηριζόμενη από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Το χωρητικότητας 497GT πλοίο με κυβερνήτη τον λοχαγό Nestor Montes ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Bredco, όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ ανήκει και λειτουργεί από την φιλιππινέζικη εταιρεία Seaford Shipping Lines.

Διαβάστε ακόμα