Εκχωρούν τη Ναυτική Σχολή στο Αργοστόλι σε εφοπλιστές!

nautikh_sxolh_argostoli_aen_

O περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εκχώρηση της Ναυτικής Σχολής (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) στο Αργοστόλι, σε εφοπλιστές.

Το κτίριο της Ναυτικής Σχολής (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) στο Αργοστόλι χρειάζεται ,εδώ και πολύ καιρό, συντήρηση και επισκευή προκειμένου να πληρει τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που είναι απαραίτητες για κάθε οικοδόμημα ,πόσο μάλλον για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η σχετική μελέτη που συντάχθηκε προωθήθηκε για χρηματοδότηση από τις πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Πλην όμως παραδόξως ..απερρίφθη η αίτηση χρηματοδότησης και το έργο της επισκευής-συντήρησης έμεινε κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ τα προβλήματα ασφαλείας και επάρκειας στο κτίριο της Σχολής επιδεινώνονται.

Αλλά η συνέχεια είναι κατατοπιστική!

Προωθείται ,με αίτημα του αρμόδιου υπουργείου, η χρηματοδότηση της μελέτης απευθείας από τους εφοπλιστές!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταγγέλλει ότι με την διαδικασία αυτή η κυβέρνηση στηρίζει ανεπιφύλακτα το διαχρονικό ζητούμενο των εφοπλιστικών συμφερόντων να «πατήσουν πόδι» στην δημόσια ναυτική εκπαίδευση και να την μετατρέψουν σε εξάρτημα του ιδιωτικού κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξάρτηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι από τους εφοπλιστές και υποστηρίζει αφ ενός μεν την άμεση πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών από πόρους του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης και αφ ετέρου την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ζητεί από τον περιφερειάρχη Ιονίων να ενημερώσει για ποιο λόγο δεν χρηματοδοτήθηκε το έργο από το ΕΣΠΑ και παράλληλα να δηλώσει εάν προτίθεται να ενεργήσει για την χρηματοδότηση της επισκευής-συντήρησης μέσω του ΠΔΕ.

Αργοστόλι, 27/11/2013 Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα