Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος που προκάλεσε την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! (BINTEO)

 

Ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή Ναυπλίου του 44χρονου Γάλλου κτηματομεσίτη που κατηγορείται για τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Εμμανουηλίδης, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ναυπλίου, ο κατηγορούμενος για τους θανάτους των δύο αδελφών στο Πόρτο Χέλι -και τον τραυματισμό της αδελφής τους- αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:
α) Την εμφάνισή του στην ελληνική προξενική Αρχή, κοντά στον τόπο κατοικίας του στο Βέλγιο, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα
β) Την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, η οποία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου

Συνήγορος 44χρονου: Να επικοινωνήσουν μαζί μου οι συγγενείς των θυμάτων

Ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, συνήγορος του Γάλλου κτηματομεσίτη, που με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του, εξέφρασε «για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη του εντολέα μου και εμού προσωπικούς προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Ο κ. Εμμανουηλίδης παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μη ζητήσουν λεπτομέρειες για το συμβάν και προσέθεσε:

«Οι συγγενείς των δυο νεκρών και της τραυματισθείσης κυρίας, για την οποία εκφράζουμε προσευχές και την ελπίδα να γίνει γρήγορα καλά και να είναι κοντά μας, να επικοινωνήσουν μαζί μου γιατί είναι αναμφίβολο ότι θα επιδείξουμε την ευαισθησία που οφείλουμε στις περιπτώσεις αυτές. Και παρακαλώ αυτό να μη θεωρηθεί ως ομολογία της οποιασδήποτε ενοχικής ευθύνης».