Έλληνας εφοπλιστής παρήγγειλε 3 υπερσύγχρονα νοτιοκορεάτικα δεξαμενόπλοια

tanker_pontoporos_nautilia_

Η STX Shipbuilding & Offshore (STX O & S), μια Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία δέχτηκε μια παραγγελία για τρία δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 51.000 dwt από έναν Έλληνα εφοπλιστή.

Τα υπό παραγγελία πλοία πρόκειται να είναι εξοπλισμένα με G-Type κινητήρα, ένα μοντέλο για τα επόμενης γενιάς δεξαμενόπλοια μεσαίου μεγέθους που είναι χαμηλό σε κατανάλωση καυσίμου και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ μπορεί να φορτώσει 5% περισσότερο φορτίο σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πλοία. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται εναλλακτικές για τέσσερα δεξαμενόπλοια του ίδιου τύπου και ένα δεξαμενόπλοιο ειδικού σχεδιασμού (shuttle tanker) χωρητικότητας 155.000 dwt.

Αυτά τα πλοία που θα κατασκευαστούν στο Ναυπηγείο της Jinhae και θα αρχίσουν να παραδίδονται από τις αρχές του 2015. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Clarkson, μια βρετανική συμβουλευτική εταιρεία για ναυτιλιακά ζητήματα, η STX O S & κατετάγη Νο 1 στην εξασφάλιση εμπορικών πλοίων κερδίζοντας παραγγελίες για 116 γενικά εμπορικά πλοία το 2012, ποσοστό 14,2% επί του παγκόσμιων παραγγελιών πλοίων.

Επιπρόσθετα, η STX O&S δέχτηκε παραγγελίες για 41 δεξαμενόπλοια (αξίας 1,7 δισ. δολαρίων), για 16 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (αξίας 1 δισ. δολαρίων) και για συνολικά 14 πλοία (αξίας 800 εκατ. δολαρίων) συμπεριλαμβανομένων δέκα κοντέινερσιπ χωρητικότητας 5.000 teu.

Διαβάστε ακόμα