Εμπλοκή της Α. Φράγκου σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος με Βγενόπουλο

mig_irf

Η CEO της Navios Αγγελική Φράγκου βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σχετικά με υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) και 14 ακόμα στελέχη της Marfin Bank αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες σχετικά με δάνειο 75 εκ. ευρώ που φέρεται να χορηγήθηκε στον επενδυτικό όμιλο IRF (ιδιοκτησίας Φράγκου) χωρίς τις εξασφαλίσεις που απαιτούν τα τραπεζικά δεδομένα.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε έπειτα από εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης

Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε με αντάλλαγμα την απόκτηση μετοχών της MIG και της θυγατρικής της Marfin Bank στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αρχικό δάνειο 75 εκ. άρχισε να χορηγείται στην εταιρεία το 2006, ενώ ο Βγενόπουλος ήταν επικεφαλής της τράπεζας, και με τη μέθοδο των αναχρηματοδοτήσεων έφτασε τελικά τα 200 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το δάνειο δεν ήταν εξασφαλισμένο και το ποσό δεν έχει αποπληρωθεί ακόμα, το οποίο αιτιολογεί την δίωξη και εναντίον της κυρίας Φράγκου.

Η δικογραφία σχετικά με τα δάνεια της MIG είχε μπει στο αρχείο με απόφαση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και ανασύρθηκε με εντολή της εισαγγελέως Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η Navios δεν έχει εκδόσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την κατηγορία, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον επιχειρηματία Α. Βγενοπουλο φέρονται να εκφράζουν την απορία τους για την εμπλοκή του Αρείου Πάγου σε μια υπόθεση υπ’ ευθύνη της αρμόδιας εισαγγελέως, καθυώς και για τ’ ότι δεν κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση αλλά πληροφορήθηκαν για τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία από την ιστοσελίδα “Παραπολιτικά”.

Διαβάστε ακόμα