ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα ακόμη πλοίο LNG παρέλαβε η GasLog του Πήτερ Λιβανού

Το δεύτερο από τα συνολικά εννέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG παρέλαβε, την περασμένη Τετάρτη η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, GasLog του Πήτερ Λιβανού. Το πλοίο ήταν ήδη κλεισμένο σε μακροχρόνια χρονοναύλωση.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας που περιλαμβάνει τη συνολική ναυπήγηση εννέα πλοίων βρίσκεται σε εξέλιξη στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries της Νοτίου Κορέας. Από τις γιάρδες της Νοτίου Κορέας αναμένεται να παραλάβει πέντε νεότευκτα μέσα στο 2020 και δύο το 2021.

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, έγινε η καθέλκυση του τρίτο πλοίο της σειράς, με αριθμό ναυπηγείο 2213 και ημερομηνία παράδοσης τον Απρίλιο του 2020.

Η Gaslog του Πήτερ Λιβανού έχει 29 πλοία εκ των οποίων 22 στο νερό και επτά υπό ναυπήγηση. Από αυτά τα 29 LNG, τα 14 ανήκουν στην GasLog άλλα 15 πλοία ανήκουν στη θυγατρική, GasLog Partners.

Οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες ελέγχουν σήμερα έναν από τους ισχυρότερους στόλους με πλοία LNG Carriers. Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικών συμφερόντων στόλος αποτελείται από 84 πλοία στο νερό.

Επίσης, οι Έλληνες έχουν σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για επιπλέον 33 LNG με την παραλαβή των οποίων η δύναμη του ελληνόκτητου στόλου με πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου θα σπάσουν το φράγμα των 100 και θα φθάσουν στα 117. Μόνο μέσα στο 2018 έδωσαν παραγγελίες για την ναυπήγηση 28 πλοίων LNG τα οποία θα παραλάβουν από το 2019 έως το 2021.

newmoney.gr