Ενα επιβατηγό πλοίο ετοιμάζεται για την ακτοπλοία[video]

Φωτο:http://www.pireaspiraeus.com
Φωτο:http://www.pireaspiraeus.com

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

«Λίφτινγκ» άρχισε να κάνει, στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας, ένα επιβατηγό πλοίο, το οποίο αναμένεται να κάνει, το νέο χρόνο, το «ντεμπούτο» του στην ακτοπλοΐα, κατά πιθανότητα στην γραμμή της Ραφήνας για Κυκλάδες.

Είναι το επιβατηγό- οχηματαγωγό «Kogane Maru», που πρόσφατα αγοράστηκε από την Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου. Πριν αναχωρήσει, οριστικά, από την Ιαπωνία, όπου εκτελούσε, μέχρι τώρα, δρομολόγια μετονομάστηκε σε «Golden Ferry», υπέστειλε την ιαπωνική σημαία και ύψωσε τη σημαία των νησιών Παλάου και περίπου πριν από 15 ημέρες έφτασε στον Πειραιά.

Ωστόσο, λέγεται ότι όταν ξεκινήσει δρομολόγια, το πλοίο θα μετονομαστεί σε «SUPERFERRY IIΙ».
Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny το κατασκευής 1995 πλοίο, το οποίο έχει μηχανές PIELSTICK, αγοράστηκε αντί 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Golden Star Ferries σε ανακοίνωσή της, τον περασμένο Μάρτιο, είχε γνωστοποιήσει ότι η αγορά έγινε με ίδια κεφάλαια.

Το πλοίο έχει μήκος 120 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και βύθισμα 5 μέτρα. Σύμφωνα με την εταιρεία έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.000 επιβατών ( πιθανόν μετά από τις μετασκευές που θα γίνουν, αφού στην Ιαπωνία είχε μεταφορική ικανότητα 1.133 επιβατών), 300 ΙΧ ή 40 φορτηγών και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

Διαθέτει 7 καταστρώματα, στα οποία υπάρχουν καμπίνες επιβατών, σαλόνια διακεκριμένης και οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, και άνετους κοινόχρηστους χώρους ενώ το πλοίο διαθέτει stabilizers για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Το βίντεο είναι από το Pireaspiraeus.com
pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα