Το “Lupimaris” είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα και στον πολιτισμό μέσα τις ιστορίες και τα πρόσωπα των Ελλήνων ψαράδων και των καϊκιών τους.
Το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ “Lupimaris” είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα και στον πολιτισμό μέσα τις ιστορίες και τα πρόσωπα των Ελλήνων ψαράδων, συνοδεία των «μάχιμων», παραδοσιακών και πολύχρωμων ξύλινων καϊκιών τους. Το 2010 ο Αυστριακός φωτογράφος, Christian Stemper, πήγε στην Πάρο και απεικόνισε συνολικά 99 καΐκια και 31 ψαράδες του νησιού. Τον συγκίνησε το δέσιμο που έχουν οι ψαράδες με τα καϊκια τους, το πως τα αγαπούν, τα ονόματα που τους δίνουν.
«Πάντα με γοήτευαν τα ελληνικά, παραδοσιακά, ξύλινα καΐκια και ήθελα να τα φωτογραφίσω από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ήθελα να κάνω πορτραίτα των ψαράδων που να σχετίζονται άμεσα με τα καΐκια τους. Να είναι εμφανής η σχέση τους και το δέσιμό τους.
Το 2013 ξαναπήγα στην Πάρο και συνειδητοποίησα, ότι τα μισά από τα σκάφη που είχα φωτογραφηθεί το 2010 δεν υπήρχαν πια -καταστράφηκαν, εγκαταλείφθηκαν ή πωλήθηκαν στους τουρίστες. Και όσοι έχουν μείνει πίσω, θέλουν αφύγουν, όχι μόνο στην Πάρο, αλλά από όλα τα ελληνικά νησιά.
Κανείς από τη νέα γενιά δε θέλει να γίνει ψαράς πια. Το παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος πεθαίνει, και ως εκ τούτου μια χιλιετία μαζί του και όλη η παράδοση αυτής. Τότε αποφάσισα να κάνω το φωτογραφικό άλμπουμ. Τον Οκτώβριο του 2014 ταξίδεψα στην Πάρο με συνεργείο και κάμερα. Καταγράψαμε εκ νέου τη ζωή και το έργο των ψαράδων, καθώς και τη ζωή του μοναδικού εναπομείναντα κατασκευαστή βαρκών στο νησί.
Με το άλμπουμ αυτό, τις φωτογραφίες, τις συνεντεύξεις και τις κουβέντες με τους Έλληνες βαρκάρηδες, πιστεύω ότι θα κρατήσω το φως σε ένα επάγγελμα που πάει να εκλείψει. Ελπίζω ότι το “Lupimaris” θα δημιουργήσει μια «μνήμη» για τους τελευταίους λύκους της θάλασσας και τα καΐκια τους» λέει ο φωτογράφος.