Ένα σούπερ γιοτ διασχίζει μια μικρή ολλανδική πόλη (video)

Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο από εναέρια κάμερα (drone) ενός ολοκαίνουργιου μήκους 83,5 μέτρων σούπερ γιοτ στο κανάλι της μικρής πόλης του Alphen aan den Rijn, στην Ολλανδία.

Το γιότ, που ονομάζεται Savannah ήταν το πρώτο που φέρει ένα υβριδικό βενζινο-ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, καθιστώντας το ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μεγάλα σκάφη αναψυχής στον κόσμο.

“Δεν είναι ότι οι επιμέρους τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Savannah είναι καινούριες στον κόσμο του yachting – είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί”, δήλωσε ο διευθυντής του έργου της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Ted McCumber. “Το Feadship έχει αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές στη θαλάσσια βιομηχανία σήμερα να φτάσουν στην ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά καινοτόμου συστήματος.

“Η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε βενζινοκίνητο, βενζινό-ηλεκτρικό και πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης είναι πραγματικά εξαιρετική. Επιπλέον, το Savannah ήταν το πρώτο γιοτ στον κόσμο που κινείται με μια azipull και μια έλικα μεταβλητού βήματος. Μόνο η μηχανική του Feadship και η πλούσια εμπειρία του εν λόγω ναυπηγείου θα μπορούσε να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα έργο τέτοιας εμβέλειας και προοπτικής”, πρόσθεσε ο McCumber.

Σύμφωνα με το Feadship, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν εμπλακεί στη δημιουργία του Savannah, από τη στιγμή που υπογράφθηκε η σύμβαση στα τέλη του 2011.

Η πρώτη ναύλωση ήταν το καλοκαίρι του 2015 μέσωτης Feadship Charter. Απλά σκεφτείτε, όλο αυτό θα μπορούσε να είναι δικό σας… απλά για 1,4 εκατ. ευρώ ανά εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα