Ένα τεχνολογικό θαύμα: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που θα κινείται με φυσικό αέριο ολοκλήρωσε τις δοκιμές του

Το Cruise Division του MSC Group και του Chantiers de l’Atlantique γιόρτασε το Σαββατοκύριακο δύο σημαντικά ορόσημα για τα δύο πρώτα πλοία που θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), και τα δύο υπό κατασκευή στο ναυπηγείο στη Saint-Nazaire της Γαλλίας.

Το MSC World Europa, το πρώτο πλοίο της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων που κινείται με LNG και πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο με κύριο καύσιμο το LNG στον κόσμο, ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι των θαλάσσιων δοκιμών στον Ατλαντικό Ωκεανό, που περιελάμβανε δοκιμές της απόδοσης των κινητήρων του πλοίου, την ευελιξία, την κατανάλωση καυσίμου, τα συστήματα ασφαλείας, την ταχύτητα και την απόσταση που σταματάει.

Εν τω μεταξύ, το MSC Euribia έχει μεταφερθεί σε μια αποβάθρα για να συνεχιστούν οι εργασίες στο πλοίο προτού ενταχθεί επίσης στον στόλο της MSC Cruises τον Ιούνιο του 2023.

Η MSC έχει επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρία κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται με LNG με την κατασκευή του τρίτου κρουαζιερόπλοιου κλάσης ‘World Class II’ να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Pierfrancesco Vago, διευθύνων συμβούλους της Cruise Division του MSC Group, δήλωσε: «Δώσαμε μια σημαντική δέσμευση πέρυσι να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, οδηγώντας τη βιομηχανία κρουαζιέρας στην πορεία προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Προσθέτοντας ότι, «Το MSC World Europa και το MSC Euribia θα παίξουν θεμελιώδη ρόλο σε αυτό το ταξίδι».

«Το LNG είναι το καθαρότερο θαλάσσιο καύσιμο που διατίθεται επί του παρόντος σε κλίμακα που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές και προσφέρει επίσης συμβατότητα με μελλοντικές λύσεις εναλλακτικών καυσίμων για τις οποίες επενδύουμε ενεργά στην έρευνα και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης μιας πιλοτικής κυψέλης καυσίμου στερεού οξειδίου που κινείται με LNG στο MSC World Europa. Εάν το βιολογικό ή συνθετικό LNG ήταν διαθέσιμο σε κλίμακα σήμερα, και τα δύο νέα μας κρουαζιερόπλοια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με καθαρές μηδενικές εκπομπές από την πρώτη κιόλας μέρα».

MSC World Europa – εμπειρία κρουαζιέρας επόμενης γενιάς

Το MSC World Europa είναι το πρώτο πλοίο της πρωτοποριακής κλάσης της MSC «World Class», το οποίο εγκαινιάζει μια ολοκαίνουργια κατηγορία πλοίων που θα εισάγει μια εντελώς νέα πλατφόρμα κρουαζιέρας και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6.762 επιβάτες.

Διαθέτοντας μελλοντικές τεχνολογίες θαλάσσιας φιλοξενίας εν πλω, το MSC World Europa θα επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της κρουαζιέρας με μια ποικιλία από έννοιες που δεν έχετε ξαναδεί και δημιουργικούς τομείς που δεν μοιάζουν με τίποτα στη θάλασσα σήμερα.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση διαθέτει μια πίσω πλευρά σε σχήμα Υ που οδηγεί στον εντυπωσιακό μισάνοιχτο μισόσκεπαστο Europa Promenade μήκους 104 μέτρων με εκπληκτική θέα στον ωκεανό.

Οι ολοκαίνουργιες καμπίνες μπαλκονιών έχουν θέα στον εκπληκτικό χώρο περιπάτου, ο οποίος διαθέτει ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό κέντρο με τη μορφή The Venom Drop @ The Spiral, μια τσουλήθρα ύψους 11 καταστρωμάτων, η μεγαλύτερη που υπάρχει σε πλοίο.

Το MSC World Europa θα κάνει το ντεμπούτο του στην Αραβική Θάλασσα τον χειμώνα του 2022/23, με την MSC Cruises να αναπτύσσει τη μεγαλύτερη χωρητικότητά της στη Μέση Ανατολή για τη σεζόν, καθώς στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτης στην αγορά της περιοχής γλάροι
Τομέα της κρουαζιέρας.

Το πλοίο θα προσφέρει ταξίδια επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Μαρτίου 2023 από το Ντουμπάι στο Άμπου Ντάμπι και το νησί Sir Bani Yas στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Dammam στη Σαουδική Αραβία και την Ντόχα στο Κατάρ πριν επιστρέψει στο Ντουμπάι.

Το MSC World Europa τον Μάρτιο του 2023 θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα και θα κάνει κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων στα ιταλικά λιμάνια της Γένοβας, της Νάπολης και της Μεσσήνης, καθώς και στη Βαλέτα στη Μάλτα, στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και στη Μασσαλία στη Γαλλία.

MSC Euribia – Σύμβολο της MSC Cruises και σεβασμός για τους ωκεανούς

Το MSC Euribia θα γίνει ένα από τα πιο προηγμένα περιβαλλοντικά πλοία στον στόλο της MSC Cruises μέχρι σήμερα και πήρε το όνομά του από την αρχαία θεά Ευρυβία που εκμεταλλεύτηκε τους ανέμους, τον καιρό και τους αστερισμούς για να κυριαρχήσει στις θάλασσες.

Το MSC Euribia θα έχει μια αισθητά διαφορετική εμφάνιση από άλλα πλοία του στόλου της MSC Cruises χάρη σε ένα αποκλειστικό σχέδιο τέχνης που μετατρέπει το κύτος του MSC Euribia σε έναν γιγάντιο, πλωτό καμβά για να τονίσει τη σημασία της βιωσιμότητας και τη δέσμευση της Εταιρείας στη θάλασσα.

Το MSC Euribia από τον Ιούνιο του 2023 θα ξεκινήσει την σεζόν του στη Βόρεια Ευρώπη από το γερμανικό λιμάνι του Κιέλου με επτά διανυκτερεύσεις προς τα νορβηγικά φιόρδ και με στάσεις σε λιμάνια όπως η Κοπεγχάγη της Δανίας, το Hellesylt, το Geirangerfjord στη Νορβηγία, και το Alesund και το Flam, επίσης στη Νορβηγία, μεταξύ άλλων προορισμών.

Το MSC World Europa και το MSC Euribia θα είναι περιβαλλοντικά προηγμένα πλοία στη θάλασσα

Τόσο το MSC World Europa όσο και το MSC Euribia θα τροφοδοτούνται από καύσιμο LNG που εξαλείφει τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων όπως τα οξείδια του θείου και μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 85 τοις εκατό.

Το LNG διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, καθώς μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25 τοις εκατό και ανοίγει το δρόμο για την απορρόφηση βιώσιμων μη ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου υδρογόνου.

Τα δύο πλοία θα διαθέτουν και τα δύο συστήματα επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης, συνδεσιμότητα ρεύματος από ακτή σε πλοίο, προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων που συμμορφώνονται με το λεγόμενο πρότυπο της Βαλτικής, το αυστηρότερο παγκόσμιο πρότυπο για τη διάθεση λυμάτων στη θάλασσα, συστήματα διαχείρισης υποβρύχιου ακτινοβολούμενου θορύβου για τις πιθανές επιπτώσεις του θορύβου και των κραδασμών στα θαλάσσια θηλαστικά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για τη βελτιστοποίηση της χρήσης της κυρίας μηχανής.

Διαβάστε ακόμα