Απόλυση 800 ναυτικών από την P&O: Ένας ηρωικός καπετάνιος και το πλήρωμα του κλειδώθηκαν μέσα στο πλοίο αρνούμενοι να φύγουν

Ένας ηρωικός καπετάνιος μπόρεσε να σηκώσει το ανάστημα του στην αντιπαράθεση με τα αφεντικά της P&O, αφού η εταιρεία απέλυσε 800 ναυτικούς μέσω μίας ειδοποίησης στο Zoom.

Η Sun ανέφερε ότι ο Eugene Favier, ο καπετάνιος του «Pride of Hull», αρνήθηκε να επιτρέψει την επιβίβαση στο πλοίο νέων μελών του πληρώματος και της αστυνομίας, μετά από τις μαζικές απολύσεις.

Περισσότεροι από 800 υπάλληλοι της P&O απολύθηκαν σε μια προηχογραφημένη κλήση στο Zoom, με αποτέλεσμα να υπάρξει οργή. Ο καπετάνιος Favier κλειδώθηκε μαζί με το πλήρωμά του μέσα στο πλοίο και δεσμεύτηκε να μην εγκαταλείψει το πλοίο μέχρι να επιλυθεί τελικά η διαφορά.

Ανέφερε ότι έχει επαρκή τρόφιμα και προμήθειες έκτακτης ανάγκης για να μείνει στο πλοίο όσο θα χρειαστεί. Το Pride of Hull συνήθως έχει 141 μέλη πληρώματος και τυχαίνει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ferry σε όλη την Ευρώπη. Πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια μεταξύ του ολλανδικού λιμανιού του Ρότερνταμ και του Χαλ.

Τα μέλη του πληρώματος φέρεται να αντικαταστάθηκαν με φθηνότερους ναυτικούς από το εξωτερικό σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλιακών και Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου (RMT). Η στάση συνεχίστηκε για περίπου έξι ώρες έως ότου η P&O κοινοποίησε τους τεκμηριωμένους όρους και τις προϋποθέσεις των συμφωνιών απόλυσης, τις οποίες ο Favier επέμενε να λάβει το πλήρωμα που απολύθηκε.

Στη συνέχεια, τα μέλη του πληρώματος αποβιβάστηκαν, ενώ ο καπετάνιος παρέμεινε στο πλοίο, ως ένα από τα μέλη του βασικού προσωπικού. Ο βουλευτής Karl Turner είπε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο κύριος Favier είχε αρκετή δύναμη για να κρατήσει τον κόσμο μακριά.

Διαβάστε ακόμα