Επισκέψεις του Υπ. Ναυτιλίας στο Α” Λιμενικό Τμήμα ΤΖΕΛΕΠΗ, στο πλοίο Ν.Μύκονος και στο πλοίο Ελ.Βενιζέλος

DSC_2857M

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, επισκέφτηκε χθες το Α’ Λιμενικό Τμήμα ΤΖΕΛΕΠΗ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», της εταιρείας Hellenic Seaways, και έπειτα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας ΑΝΕΚ, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη όπου αποβίβαζε 2.500 περίπου πρόσφυγες.

Ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Α’ Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε τον Διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο. Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.
Ο κ. Ζώης τους παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς.»

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ. ΕΛ.-ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος, τόνισε «Τους καλοκαιρινούς μήνες από το λιμάνι του Πειραιά διακινούνται πάνω από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες. Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά επάξια εκπροσώπησαν το Λιμενικό Σώμα και έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία. Τους αξίζει ο έπαινος και τα συγχαρητήρια όλων μας.»

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το πλοίο «Νήσος Μύκονος» όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καπετάνιο αλλά και το πλήρωμα του πλοίου. Ο κ. Ζώης αφού τους ευχαρίστησε είπε πως η πρώτη εικόνα της Ελλάδος διαμορφώνεται εδώ μέσα, ενώ τόνισε πως «Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, με τις προσπάθειες που καταβάλετε, η χώρα μας μπορεί να υπερηφανεύεται πως προσφέρει σε αυτό τον τομέα των υπηρεσιών ότι καλύτερο μπορεί.»

Επόμενος σταθμός στην επίσκεψη του Υπουργού ήταν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ακτή Βασιλειάδη, όπου τη στιγμή εκείνη κατέπλευσε από τη Μυτιλήνη αποβιβάζοντας 2500 περίπου πρόσφυγες. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ναυλωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού για τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών.

Ο κ. Ζώης παρακολούθησε από κοντά την ομαλή και σε γρήγορο χρόνο αποβίβαση των προσφύγων. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς όπως και να ξεναγηθεί μέσα στο πλοίο, βλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.

Ευχαρίστησε το πλήρωμα και τον καπετάνιο του πλοίου και είπε πως παρά το μέγεθος του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χωρά μας, καταφέραμε να σταθούμε επάξια στο ύψος των περιστάσεων.

Διαβάστε ακόμα