Επίθεση με drone σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών του Ομάν

Επίθεση με drone σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών του Ομάν

Το δεξαμενόπλοιο Pacific Zircon, το οποίο βρίσκεται υπό την διαχείριση της Eastern Pacific Shipping, χτυπήθηκε από στρατιωτικά drone στα ανοικτά των ακτών του Ομάν

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη είπε ότι το πλοίο, που μετέφερε πετρέλαιο fuel, χτυπήθηκε από βλήμα περίπου 150 μίλια ανοιχτά του Ομάν περίπου στις 15:30 την Τρίτη.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το πλοίο και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση», είπε ο ναυτιλιακός γίγαντας, προσθέτοντας ότι όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ζημιές στο κύτος του πλοίου, αλλά καμία διαρροή φορτίου ή εισροή νερού.

Σύμφωνα με το MarineTraffic, το δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Λιβερίας αναχώρησε από το Σοχάρ του Ομάν το απόγευμα της Δευτέρας με προορισμό το λιμάνι του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, το Ιράν έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτο.

Πέρυσι, το υπό διαχείριση από την Zodiac Maritime δεξαμενόπλοιο Mercer Street, το οποίο δέχτηκε επίθεση από drones στα ανοικτά των ακτών του Ομάν στην Αραβική Θάλασσα.

Έρευνα υπό την ηγεσία της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ έδειξε ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από την επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος.

Διαβάστε ακόμα