Επίθεση πειρατών σε ελληνικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο [φωτό]

Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr Μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών – Νωρίς το πρωί τρία ταχύπλοα με 12 ενόπλους προσέγγισαν το CHIOS FREEDOM και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ – Οι δυνάμεις ασφαλείας που επέβαιναν στο CHIOS FREEDOM ανταπέδωσαν τα πυρά.

Μάχη σώμα με σώμα με πειρατές έδωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας που συνόδευαν το ελληνικό πλοίο CHIOS FREEDOM, το οποίο δέχθηκε επίθεση στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πόλης Fujaira, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς έπλεε προς τη Διώρυγα του Σουέζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος, η επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίς την Τετάρτη και εξελίχθηκε σε κανονική μάχη, με τους πρώην βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού, στελέχη της εταιρείας MSI, να επιφέρουν σημαντικές απώλειες στην ομάδα των πειρατών που θέλησαν να καταλάβουν το πλοίο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αποτελεσματικότητά τους.

Η τελευταία επίθεση που είχε δεχθεί ελληνικό πλοίο από πειρατές ήταν πριν δύο χρόνια, ενώ το σημερινό περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό, παρ’ ότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλοίο ήταν φορτωμένο, όταν εμφανίστηκαν δίπλα του τρία ταχύπλοα, με συνολικά 12 ενόπλους. Όταν πλησίασαν περίπου στις 600 γυάρδες, άρχισαν να πυροβολούν προς το ελληνικό πλοίο, με αυτόματα ΑΚ-47 (Καλάσνικοφ). Οι δυνάμεις ασφαλείας που επέβαιναν στο CHIOS FREEDOM ανταπέδωσαν τα πυρά, αφού πρώτα ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές.

Μετά από ολιγόλεπτη ανταλλαγή πυροβολισμών, τα ταχύπλοα αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία και να απομακρυνθούν. Στο ελληνικό πλοίο πλοίο μετέβαιναν συνολικά 22 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε ήταν Έλληνες και οι 17 αλλοδαποί, καθώς και οι τρεις ένοπλοι φρουροί ασφαλείας. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός του πληρώματος ή των φρουρών που επέβαιναν στο ελληνικό πλοίο.

Δείτε φωτογραφίες από τις σφαίρες των πειρατών που έπληξαν το ελληνικό πλοίο:

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα