Επίθεση πειρατών σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Σομαλίας

Ένα εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, στην ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, ενώ διέσχιζε την θαλάσσια περιοχή στις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το UKMTO.

Το πλοίο δέχτηκε πυροβολισμούς από μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πειρατές. Που. Ωστόσο, στο πλοίο επέβαιναν ένοπλοι φρουροί οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά αναγκάζοντας τους πειρατές να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για την κατάληψη του πλοίου.

Ο πλοίαρχος του πλοίου επιβεβαίωσε στο UKMTO ότι το πλοίο ήταν ασφαλές. Έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στο πλήρωμα.

Το UKMTO προειδοποίησε τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή να είναι προσεκτικά.

Ο αριθμός των περιστατικών στην περιοχή έχει μειωθεί κατά την πρόσφατη περίοδο, κυρίως λόγω της παρουσίας διεθνών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η τελευταία επίθεση που αναφέρθηκε από στην περιοχή ήταν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν δεξαμενόπλοιο MT-Leopard Sun με σημαία Σιγκαπούρης δείχτηκε επίθεση, περίπου 165 χιλιόμετρα από την κεντρική ακτή της Σομαλίας.

Το δεξαμενόπλοιο προσεγγίσθηκε από τρία σκάφη και δέχτηκε πυροβολισμούς από ένοπλους πειρατές. Η ένοπλη ομάδα ασφαλείας στο πλοίο ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, τρομοκρατώντας τους πειρατές και εμποδίζοντας τους να επιβιβαστούν.

Διαβάστε ακόμα