ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται κοντέινερσιπ χωρητικότητας 21.100 TEU

container_box_ship_

Η ναυπηγική εταιρεία της Νότιας Κορέας Samsung Heavy Industries (SHI) θα κατασκευάσει τα μεγαλύτερα κοντέινερσιπ παγκοσμίως μέχρι σήμερα, έχοντας λάβει μια παραγγελία για την κατασκευή των μονάδων χωρητικότητας 21.100 TEU.

Η παραγγελία έγινε από την OOCL την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα πλοία θα αφορούν την κατηγορία 20.000 TEU.

Η SHI αποκάλυψε ότι τα υπό παραγγελία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα διαθέτουν στην πραγματικότητα χωρητικότητα 21.100 TEU, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ που η ναυπηγική εταιρεία είχε μόλις ένα μήνα νωρίτερα, όταν έλαβε παραγγελίες για τέσσερα κοντέινερσιπ της τάξης των 20,100 TEU από την Ιαπωνική MOL στις 2 Μαρτίου 2015.

Ωστόσο, τα πρόσφατα παραγγελθέντα κοντέινερσιπ θα είναι σε θέση να φορτώνουν 1.000 παραπάνω εμπορευματοκιβώτια των 20 ποδιών, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν ένα επιπλέον στρώμα εμπορευματοκιβωτίων.

“Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει την ηγετική της θέση στην αγορά με τη λήψη παραγγελιών για δέκα από τις 12 μονάδες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της τάξης των 20.000 TEU και άνω που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Η σύμβαση περιλαμβάνει επιλογές για έξι μονάδες, έτσι είναι πιθανό ότι η εταιρεία θα λάβει κι άλλες σχετικές παραγγελίες”, αναφέρει η SHI.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι είχε λάβει παραγγελίες από ευρωπαϊκές εταιρείες για τέσσερις μονάδες πετρελαιοφόρων που αποτιμώνται σε περίπου 0,23 δισεκατομμύρια δολάρια, μετατρέποντας το ημερήσιο ποσό σύμβασης περίπου στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έλαβε παραγγελίες αξίας 2,3 δις δολαρίων στο 1ο τρίμηνο, περιλαμβανομένων και των παραγγελιών για δέκα κοντέινερσιπ, έξι πετρελαιοφόρα και δύο πλοία μεταφοράς LNG.