Φορτηγό πλοίο βύθισε αλιευτικό και εξαφανίστηκε

fortigo_ploio_vuthise_alieutiko_

Μια έρευνα είναι σε εξέλιξη στις Φιλιππίνες για 10 μέλη πληρώματος αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, αφού φέρεται να συνετρίβη από σύγκρουση με αγνώστων στοιχείων φορτηγό πλοίο, κοντά στο στόμιο του κόλπου της Μανίλα.

Οι Λιμενικές Αρχές των Φιλιππίνων ψάχνουν τα ύδατα ανοικτά της περιοχής Cavite, για τα 10 μέλη του πληρώματος από το F/V Dan Israel-L, που βυθίστηκε ύστερα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Μανίλα, περίπου στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαρτίου . 12 από τα 23 μέλη του πληρώματος του Dan Israel-L είχαν διασωθεί από ένα αδελφό αλιευτικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά στη σύγκρουση.

Την Πέμπτη από το πρωί το Λιμενικό, το Ναυτικό και τοπικοί φορείς πραγματοποίησαν από κοινού επιχείρηση έρευνας. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, μόνο ένα σώμα είχε ανευρεθεί, ενώ η αναζήτηση για τους 10 αγνοούμενους συνεχίζεται. Τουλάχιστον τρία από τα διασωθέντα μέλη του πληρώματος φέρουν τραυματισμούς.

Ένας εκπρόσωπος του Λιμενικού είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι εξακολουθούν να συνεργάζονται με τις κρατικές αρχές για να εξακριβώσουν την ταυτότητα του φορτηγού πλοίου, για το οποίο υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο οι μαρτυρίες από τους διασωθέντες, που το περιγράφουν ως ένα “μεγάλο μπλε φορτηγό πλοίο” που μετέφερε κοντέινερ.

Διαβάστε ακόμα