Φορτηγό πλοίο έχασε τον έλεγχο στο St. Lawrence Seaway

federal_kivalina_exase_ton_elegxo_sto_st_lawrence_seaway_

Η κίνηση των πλοίων στο θαλάσσιο πέρασμα του St. Lawrence στην περιοχή του American Narrows σταμάτησε χθες, αφού το πλοίο Federal Kivalina έπαθε βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης κοντά στη γέφυρα Thousand Islands.

Το ατύχημα συνέβη στις 13:47 τοπική ώρα την Τρίτη 27 Μαΐου του 2014. Το πλοίο δεν έχει προσαράξει και η γέφυρα παραμένει ανοιχτή. Καμία ρύπανση δεν αναφέρθηκε στο ποτάμι και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το 22-μελές πλήρωμα του φορτηγού πλοίου έριξεe τρεις άγκυρες για να επιβραδύνει την κίνηση του πλοίου που απείχε μισό χιλιόμετρο από τη γέφυρα. Έτσι, κατάφερε να εκτελέσει μια στροφή 360 μοιρών, αποτρέποντας το να παρασυρθεί από τα ρεύματα και να διακινδυνεύσει μια σύγκρουση με τη γέφυρα.

Στις 2 το μεσημέρι, κοινοποιήθηκε στους αξιωματικούς υπηρεσίας του Λιμενικού του Buffalo η πληροφορία για το ακαθοδήγητο φορτηγό πλοίο στην περιοχή του Wellesley Island. Αμέσως μετά, το Λιμενικό Σώμα έστειλε μια ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Alexandria Bay, και από το Marine Safety Detachment της Massena της Νέας Υόρκης.

Το Λιμενικό ενημέρωσε την αρχή της γέφυρας,η οποία έκλεισε το Thousand Island Bridge για περίπου 10 λεπτά για προληπτικούς λόγους, ενώ το πλοίο ήταν ακόμα ακαθοδήγητο και τα διασωστικά σκάφη προσέγγιζαν το σημείο.

Οι αξιωματικοί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης του Saint Lawrence Seaway και το Λιμενικό Σώμα έφτασαν στο σημείο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων. Το ίδιο έκανε κι ένα ρυμουλκό από το Clayton, το οποίο όμως επέστρεψε στη βάση του εν αναμονή ενός σχεδίου για την απομάκρυνση του πλοίου.

Το μήκους 200 μέτρων φορτηγό πλοίο μετέφερε γεύματα από λάδι κανόλας. Το πρωί της 28ης Μαΐου, το σκάφος ήταν ακόμα στην ίδια θέση.

Διαβάστε ακόμα