ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό πλοίο προσάραξε όταν ξέσυρε η άγκυρα του [Βίντεο]

Το φορτηγό πλοίο Hmada S προσάραξε όταν ξέσυρε η άγκυρα του και παρασύρθηκε στην παραλία του Bizerte της Τυνησίας στις 11 Δεκεμβρίου το πρωί.

Το πλοίο, όπως αναφέρθηκε, κατέφτασε από την Αλγερία περίπου 2 εβδομάδες πριν, με σκοπό να πραγματοποιήσει κάποιες επισκευές, χωρίς όμως να του επιτραπεί να διέλθει από το κανάλι του Bizerte για λόγους ασφαλείας που δεν πλήρη το πλοίο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν γνώριζαν το όνομα του πλοίου αλλά αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Φαίνεται σα να πρόκειται να πάει για διάλυση, με αποσυναρμολογημένο εξοπλισμό φορτίου και την γενική εντύπωση να είναι ενός παραμελημένου πλοίου.

Το τελευταίο σήμα από το AIS του HAMADA S καταγράφηκε πριν από ένα μήνα, στα ύδατα της Τυνησίας, κατά την άφιξή του από την Τουρκία. Τα 10 άτομα του πληρώματος παραμένουν επί στο πλοίο και σύμφωνα με αξιωματούχους, που αναφέρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν έχουν άδεια να βγουν στη στεριά και πρέπει να παραμείνουν στο πλοίο!