Ακόμη μια επίθεση σε εμπορικό πλοίο πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούτι.
Πιο συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο Marlin Luanda, μεταφορικής ικανότητας110.000 dwt, χτυπήθηκε χθες το βράδυ από πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν κατά την διέλευση του από την Ερυθρά Θάλασσα.
Ο πύραυλος χτύπησε σε μία δεξαμενή φορτίου στη δεξιά πλευρά του πλοίου, έχοντας σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, με τα παραπλέοντα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να σπεύδουν στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια.
Το πλοίο κατασκευής 2018 το διαχειρίζεται η βρετανική εταιρεία Oceonix Services, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis, μια εταιρική οντότητα με συνδέσμους με την JP Morgan.
Το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Trafigura.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη. Το Marlin Luanda είναι το 40ο πλοίο που έγινε στόχος των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούτι στην Υεμένη τους τελευταίους τρεις μήνες.
Το πλοίο ήταν φορτωμένο με φορτίο νάφθας όταν χτυπήθηκε!