Νέο πλοίο για την Golden Star Ferries [φωτο]

Οι Αφοι Στεφάνου απέκτησαν, όπως καιρό τώρα αναζητούσαν και δεύτερο επιβατηγό πλοίο απο την Ιαπωνία,για να ταξιδεύει στα νερά μας,δίπλα στο ξακουστό πιά SUPERFERRY II.

Πρόκειται για πλοίο που έχει ναυπηγηθεί το 1988,μήκους 131,91 μέτρων και όπως είναι σήμερα, μπορεί να μεταφέρει 1,525 επιβάτες και 190 ΙΧ αυτοκίνητα.Η ταχύτητα του είναι 22,5 μίλλια, η δε υπηρεσιακή του 20μίλλια.Το πλοίο έχει έλικες σταθερού βήματος, οπότε δεν έχει pitch.

Η κατανάλωση περίπου πρέπει να έχει γύρω στα 180g/kWh (η ισχύς των μηχανών σε kW είναι γύρω στα 9930kW). Το πλοίο έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Kanda Zosensho KK- Kawajiri και έχει ένα πλωριό προπελάκι.

Το πλοίο σύμφωνα με την απόφαση των πλοιοκτητών του, θα υποστεί ευρεία μετασκευή και μάλιστα οι εφοπλιστές μίλησαν για συνολική επένδυση 14 εκατ. δολλαρίων.

Προγραμματίζονται οι βασικές εργασίες να γίνουν στην Κίνα και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα.
Το νέο πλοίο απο το 2014 θα ταξιδεύει στην γραμμή μας και αναμένεται να καλύψει επάξια τια μεταφορικές ανάγκες της γραμμής Ραφήνας- Ανδρου-Τήνου-Μυκόνου.

Η μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση της Ανδριώτικης εταιρείας με το άλλο πλοίο SUPERFERRY II,στην γραμμή μας,αποτελεί εγγύηση ότι και το νέο φέρρυ θα μας καλύψει,αλλά και θα αναβαθμίσει συνολικά την γραμμή,με πολλάπλά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας και παραπέρα ανάπτυξης των νησιών μας.

Σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμα φωτογραφίες του πλοίου:

androssimera.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Σε νέα αγορά φαίνεται να είναι κοντά η GOLDEN STAR FERRIES, σύμφωνα με τα τελευταία νέα που κυκλοφορούν στην ναυτιλιακή αγορά.

Κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, μήκους περίπου 132 μέτρων, πλάτος 21 μέτρων και υπηρεσιακής ταχύτητας 20 κόμβων (max22.5), το πλοίο είναι πολύ κοντά στην αγορά του από τους αδελφούς Στεφάνου, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί κάτι ακόμα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρωθεί, από δήλωση που έκανε την Τρίτη 9/7, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο SUPERFERRY II, ο ένας εκ των ιδιοκτητών της GSF, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρία θα επανέλθει στην Νάξο, του χρόνου, με το νέο της πλοίο.

ellinikiaktoploia.net

Διαβάστε ακόμα